Jedini hrvatski festival ružičastih vina održat će se u Laubi 20. travnja od 11 do 20 sati, gdje će biti prisutno više od 150 etiketa rosé vina iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Italije, Francuske… kao i izlagači maslinova ulja na Green in Pink powered by HTZ festivalu te izlagači na mini festivalu Pink Mixology gdje će posjetitelji moći kušati ružičaste koktele

11 pink day festival ruzicastih vina

Direktorica i osnivačica Pink Day Zagreb festivala Sanja Muzaferija u predstavljanju programa istaknula je da je ovogodišnja zemlja partner festivala Mađarska te se prisutnima obratio i  kulturni ataše u Hrvatskoj Mađarskog kulturnog centra – Instituta Liszt, Thuróczy Zoltán, a uz njega okupljenima se u ime Hrvatske turističke zajednice obratila Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda. Nakon službenog dijela konferencije u partnerstvu s vinarijom Kutjevo prezentirani su vrhunski Rosé 2023. i Rosé Premium 2023., a na samom početku prisutni su kušali Kutjevo rose pjenušac koji je sve oduševio. Uzvanici su uživali i u ukusnim slanim i slatkim zalogajima za koje se pobrinula slastičarnica Amelie. 

11 pink day festival ruzicastih vina

Jedini hrvatski festival ružičastih vina PINK DAY Zagreb pripremio je i ovoga puta bogat i raznolik program s čak osam radionica i Masterclasseva. Program festivala će se održavati i u tjednu prije festivala 16. i 17. travnja.

11 pink day festival ruzicastih vina

Masterclass Roséi novog svijeta - powered by PBZ Card Premium Visa & Nexi zakazani su za 16. travnja u Bornstein wine baru, a 17. travnja slijedi nekoliko izvrsnih radionica u Mađarskom kulturnom centru - Institut Liszt na Europskom trgu: Masterclass Mađarski roséi -  powered by Mađarsko veleposlanstvo; radionica Elegancija roséa: vina Belje i slastice u društvu Roberta Hromalića - powered by Belje te radionica Sve o jednoj čaši - powered by Riedel.

11 pink day festival ruzicastih vina

Tijekom festivala 20. travnja u Laubi će se održati nekoliko radionica: radionica Maslinova ulja powered by JGL, zatim masterclass All About Rosé: Katherine Cole - powered by HTZ, koji će održati posebna gošća Katherine Cole koja stiže iz Amerike, a svojom knjigom Rosé All Day je pokrenula svojevrsnu svjetsku ružičastu vinsku revoluciju.

11 pink day festival ruzicastih vina

Radionica Pink mixology - powered by Rossi bavi se pink koktelima, a u tu je i zanimljiv Okrugli stol 10 godina vrhunskog maslinarstva u Hrvatskoj - powered by HGK, koji moderira poznata lovkinja Morana Zibar. Službena voda festivala Romerquelle pripremit će udoban lounge u kojem će se posjetitelji moći odmoriti i osvježiti uz Romerquelle vodu.

11 pink day festival ruzicastih vina

PINK DAY Zagreb festival će i ove godine nagraditi najljepša izlagačka mjesta, pa će Lauba tijekom festivala opet biti okupana rosé detaljima, cvijećem, balonima i ukrasima, a za nagrade najkreativnijih izlagača pobrinuli su se partneri festivala; Embassy koji će darovati pink gradski bicikl, Croatia by the glass osigurava izlet u jednu divnu vinariju, Riedel čaše osigurava Miva Galerija vina, a tu je i Ikea paket s posebno izabranim roza artiklima.

11 pink day festival ruzicastih vina

S obzirom na to da se festival održava u Laubi – kući za ljude i umjetnost, gosti tijekom festivala bit će Kolekcionart.com digitalna platforma na kojoj se zaljubljenici u umjetnost u bilo kojem trenutku, bilo gdje se nalazili, mogu upoznati s mnogo mladih hrvatskih umjetnika i u nekoliko koraka kupiti njihova umjetnička djela koja im se zatim dostavljaju na kućnu adresu. Kolekcionart  ima i galeriju u Zagrebu, a priprema zanimljivu mini izložbu za subotu i Pink Day festival.

11 pink day festival ruzicastih vina

PINK DAY je ponosan da među svoje partnere ubraja: PBZ Card Premium Visa - koji festival prate od prvog izdanja, zatim NEXI,  Romerquelle kao službena voda festivala, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, JGL- Jadran Galenski laboratorij, Talijansko hrvatska gospodarska komora, Ikea, Riedel, Amelie, Esplanade Zagreb hotel, Mađarski kulturni centar – Institut Liszt.

11 pink day festival ruzicastih vina

Više informacija o radionicama i prijava na tomislav@croatiabytheglass.com, a sve o rasporedu festivala, izlagačima i partnerima  na društvenim mrežama Pink Day - IG i FB kao i na stranici www.pinkdayzagreb.com.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.