U samom srcu Zagreba, u Staroj Vlaškoj, otvora se novi zanimljivi gastronomski punkt u kojem ćete imati priliku okusiti pravu napuljsku pizzu. Naime, pizzeria "Zero Zero", u kojoj će se sve pizze raditi po originalnoj talijanskoj recepturi od posebnog brašna, otvara svoja vrata u petak 10. listopada, u 17h, u Vlaškoj 35

pizzeria zero zero, zagreb

Prije otvaranja svoje pizzerije "Zero Zero", vlasnik Siniša Matijević uložio je puno vremena i truda u istraživanje, izobrazbu osoblja i degustiranje talijanskih pizza, kako bi stanovnicima i turistima grada Zagreba mogao ponuditi samo najbolje.

Specifičnost pizzerije "Zero Zero" je u tome što se svi sastojci uvoze iz Italije, a pizze su rađene od posebnog brašna, namijenjenog isključivo za izradu tijesta za pizzu. Riječ je o sitno mljevenom brašnu tipa 00, po kojem je lokal i dobio ime "Zero Zero". To brašno koriste najbolje pizzerije u Italiji, Americi i ostatku svijeta. Ono se proizvodi od 12 vrsta žitarica iz raznih predijela Italije i mora imati posebnu elastičnost kako bi pizza-majstori mogli razvući tijesto vrteći ga na dlanu u zraku.

Pizzeria "Zero Zero" smještena je u zgradi staroj više od 200 godina, a uređenje čitavog lokala trajalo je preko godinu dana i apsolutno je u znaku Italije, pa tako, na zidu, uz boje talijanske zastave, možete vidjeti i sliku prekrasne talianske glumice Sophije Loren, kao i model popularnog talijanskog motora Vespa. Čitav interijer zrači dolce vita atmosferom.

pizzeria zero zero, zagreb

Specifičnost unutrašnjosti pizzerije je i otvorena kuhinja u kojoj gosti mogu pratiti izradu svake naručene pizze, a u istoj, u oči bode velika krušna peć teška dvije i pol tone, naručena od proizvođača u Genovi. Temperatura u njoj varira između 450 i 500 stupnjeva Celzijevih, što je i idealna temperature za pečenje pizze.

U petak između 17:00h i ponoći svakako se uputite u Staru Vlašku i okusite dašak Italije u samom srcu Zagreba.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.