Od 30. svibnja pa sve do 5. lipnja zagrebačko jezero Bundek bit će prava cvjetna idila. Razlog tome najveća je međunarodna hortikulturna izložba u ovom dijelu Europe Floraart

floraart zagreb 2016

Ovogodišnji Floraart, osim izložbe cvijeća i vrtne opreme, bit će mjesto brojnih zabavno-edukativnih sadržaja, ali i natjecanja u aranžiranju cvijeća. Više od 200 izlagača iz Hrvatske i drugih zemalja svijeta predstavit će brojne vrste ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opremu za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstva za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenje, umjetno cvijeće, ukrasnu keramiku i ostale potrepštine za uređenje cvijeća i vrtova. U sklopu izložbe održava se i natjecateljski dio - Hrvatski kup florista na kojem će svoje umijeće pokazati cvjećari iz svih krajeva lijepe naše i zemalja regije te međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a organizirana je i prigodna prodaja cvijeća i sadnica. Osim programa i izložbe koji će se odvijati na Bundeku, novitet ovogodišnjeg izdanja Floraarta su i zanimljiva stručna tematska predavanja koja će se održavati od utorka do petka u izložbenom paviljonu Botaničkog vrta u Zagrebu, a svi zainteresirani će moći sudjelovati na njima besplatno.

floraart zagreb 2016

I djeca su dragi gosti Floraarta pa ih očekuje prigodan zabavni sadržaj. Uz malo dječje igralište i ove će godine niknuti Floragrad u kojem će kazalište Tvornica lutaka svaki dan u 11 i 18 sati izvoditi predstave za djecu. Živ živ živ, Profesor Baltazar, Grašak na zrnu kraljevne, Crvenkapica samo su neki od igrokaza koje će mališani moći pogledati, dok će za one koji više vole priče akademski glumac Dražen Bratulić čitati svaki dan u 17 sati, a vikendom i u 10 sati.

Uživanje u cvjetnoj idili upotpunit će i cjelodnevni DJ program Flora Music Show, dok će na šetnici uz jezero Bundek svakog dana nastupati kulturno umjetnička društva iz cijele Hrvatske koja će posjetiteljima predstaviti narodne pjesme i običaje svog kraja. Vikend je rezerviran za koncerte uživo pa će tako u petak nastupiti bend Black Coffee, u subotu Damir Kukuruzović Django Group, a izložbu će u nedjelju svojim nastupom zatvoriti poznata Klapa Nostalgija.

Izložbe i sajmovi cvijeća u Zagrebu imaju dugu tradiciju. Prvi sajam održan je na Gornjem Gradu 1966. godine, a ime Floraart koristi se od 1992. godine, kad je organizaciju preuzela tvrtka Zrinjevac. To je ujedno i godina redefiniranja Sajma u međunarodnu vrtnu izložbu koja se iz gornjogradskih atrija, trgova i ulica preselila na Prisavlje uz Boćarski dom Zrinjevac, a od 2006. godine se održava na prostoru Parka Bundek.

floraart zagreb 2016

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.