Predahnite na dekicama uz pogled na grad i osvježite se voćnim i povrtnim koktelima, domaćim vinima, sezonskim voćem i drugim delicijama

piknik vranicanijeva poljana

Spajajući koncept prirodne i lokalne hrane te jedinstvenog gornjogradskog ambijenta poznata "mobilna tržnica" Mali plac s Tavana stvara jednu sasvim novu ljetnu priču – Mali piknik na Vranicanijevoj.

Jednom tjedno Vranicanijeva poljana pretvara se u ugodnu oazu za ljetno osvježenje Zagrepčana i turista s primamljivim gastro-sadržajem. Predstavljanje malih lokalnih proizvođača i kušanje  "hrane s izvora" dobiva potpuno novu dimenziju te se spaja u opuštenu, samoposlužnu varijantu piknik-druženja. Posjetitelji Malog piknika tako se sada mogu još duže zadržati u istraživanju gornjogradskih kutaka, kao i uživati u zanimljivoj gastro-ponudi u ležernoj atmosferi i starogradskom ambijentu.

piknik vranicanijeva poljana

Na Malom pikniku upoznat ćete se s raznolikom gastronomskom ponudom pojedinih regija te zdravim i inovativnim načinima pripreme svježih namirnica, ali i predahnuti na dekicama uz pogled na grad i osvježiti se voćnim i povrtnim koktelima, domaćim vinima, sezonskim voćem, organskim sladoledom i delicijama poput sirovih torti i kozjeg sira ili pak s nogu prigristi neke od raznovrsnih orašastih plodova. U fokusu gastronomske ponude Malog piknika su sezonske namirnice organskog porijeka, uzgojene i proizvedene od lokalnih OPG-ova.

piknik vranicanijeva poljana

piknik vranicanijeva poljana

Mali piknik održava se na Gornjem gradu do sredine rujna, svake srijede u popodnevnim satima (17 – 21 h). U slučaju lošeg vremena Mali piknik se odgađa, a Mali plac seli u Branimir centar.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.