Zagreb je dobio pravi bistro koji odiše istinskim karakteristikama autohtonog bistroa te kvalitetom naginje modernom fine diningu, što ga čini jednim od rijetkih mjesta ovakve vrste u Zagrebu i okolici. Kreativnost, ekskluzivnost, kvaliteta i stil savršeno opisuju Nico's bistro na Europskom trgu 

bistro nikos cijela1

Smješten u modernom zelenom okruženju luksuznog Ban centra, na Europskom trgu, Nico's bistro predstavlja pravo putovanje modernim, a ujedno vrlo maštovitim uređenjem s mnoštvom pažljivo odabranih detalja koji zajedno čine neodoljivu atmosferu idealnu za uživanje u bogatoj karti vrhunskih gastro delicija.

bistro nikos cijela3

Nico's bistro prostire se na dvije etaže, ukupne kvadrature u zatvorenom prostoru od 123,67 m2 i 86,8 m2 terase. Već na samom ulazu oduševit će vas moderno uređen prostor u kojem prevladavaju bijeli, sivkasti i tamni tonovi s bakrenim i žutim detaljima. Prostranim restoranom, koji okružuju velike staklene stijene i pružaju idealnu prirodnu svjetlost, dominira bijeli šank sa zanimljivim reljefnim oblogama i prekrasnim svodom od tamnog stakla. 

bistro nikos cijela4

Tu su i upečatljive baršunaste i kožne stolice u nekoliko boja te police u industrijskom stilu s dekorativnim elementima različitih vrsta koji čine savršeni stilski spoj i odaju dojam prozračnosti. Zanimljive tapete, bakrena rasvjeta i pribor za jelo u istim tonovima zaokružuju gastro čaroliju koja jednostavno poziva na višeosjetilni užitak. Jedan od najljepših aduta Nico’s bistroa upravo je spoj prekrasnog ambijenta i moderne kuhinje odijeljene samo elegantnim tamnim staklom, pa tako gosti mogu neometano uživati u pogledu na pripremu omiljenih gastro delicija.

bistro nikos cijela2

Za delicije u Nico's bistrou zadužen je ugledni engleski chef James Hanry Hargreaves. Rođen u Leedsu u Engleskoj, svoj put prema uspješnoj kulinarskoj karijeri započeo je već s 13 godina, a nekoliko godina kasnije, sa samo 17 godina postaje chef de partie u Oulton Hall 2 Rosestte restoranu koji je nagrađen s dvije prestižne Michelinove zvjezdice. Prvo iskustvo šefa kuhinje stekao je već s 21 godinom i to u najboljem talijanskom restoranu u Leedsu Zucco. Znanje i iskustvo je gradio i kao šef kuhinje u restoranima u Španjolskoj i Češkoj.

bistro nikos cijela5

Nico's bistro zaista je unikatno mjesto koje udara nove temelje kada je spoj bistro i fine dining ponude u pitanju te nam pruža novo višeosjetilno putovanje u intimnom ozračju idealnom za ukusan doručak s prijateljima, obiteljski ili poslovni ručak, popodnevno druženje ili obiteljska i poslovna okupljanja.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.