Poznata zagrebačka make-up artistica Simona Antonović dodaje još jedan veliki uspjeh svojoj dosadašnjoj zavidnoj karijeri. Ove je godine, naime, kao članica tima slavne svjetske vizažistice Pat McGrath, sudjelovala na Pariškom tjednu mode i šminkala za revije velikih brandova poput Givenchyja i Lanvina. Simona već godinama radi na editorijalima za najbolje domaće modne magazine, potpisuje make-up vrhunskih modnih kampanja te vodi svoj make-up studio, a sada se zahvaljujući talentu i trudu našla u vrhu svjetske beauty i modne elite

simona antonović

Kakvi su tvoji insajderski dojmovi s Pariškog tjedna mode?
- Sveukupan dojam je odličan jer sam radila na najznačajnijem modnom događaju na svijetu, s ponajboljim vizažistima, frizerima i modelima. Uvjeti rada, profesionalizam i razina kvalitete su vrhunski i naravno da se u takvim radnim oklolnostima osjećaš sjajno. Čitav posao je savršeno organiziran jer nema mjesta pogreškama.

Ušla si u ekipu slavne londonske make-up artistice Pat McGrath, ekipu u koju je jako teško ući. Kako se to dogodilo?
- Preporučili su me agenciji koja zastupa Pat McGrath i još nekolicinu top vizažistica pa sam išla kod njih na razgovor. Pat je vidjela moj portfolio koji joj se svidio i strpljivo sam čekala da me pozovu za prvi posao.

Što si naučila od Pat? Koliko se njen način rada i pristupa razlikuje od ostalih, tj. što je čini toliko posebnom i uspješnom?
- Naučila sam, odnosno, bolje je reći, potvrdilo se ono što sam već i znala, a to je da samo kavlitetan, jasan i fokusiran rad na ono što zaista voliš, donosi pravi rezultat. Pat je posebna po tome što kreira originalne make-up lookove za revije, ali i za modne časopise i kampanje, a uspješna je jer nije radila kompromise u svojoj karijeri, što je neophodno za kreativca kako bi se njegov rukopis prepoznao u konačnici.

U Parizu si šminkala za revije Lanvina i Givenchyja - možeš li nam iz prve ruke dati uvid u proljetne beauty trendove ova dva velika branda te iskomentirati vodeće trendove ljepote općenito (za sljedeću sezonu)... ?
- Proljetni look za Lanvin je antracit, smokey eyes, vrlo prirodan ten bez rumenila i Eight Hour Cream na usnama, a za Givenchy su prepolovljene srebrne i zlatne ljuskice koje su ujedno i dijelovi pojedinih komada odjeće iz nove kolekcije. Zaljepljene su na donji i gornji kapak što daje blink efekt prilikom treptanja. Ostatak lica je također vrlo neutralan i prirodan. Prirodan ten s vrlo malo rumenila je ono što će činiti glavni trend sljedeće sezone.

lanvin look za proljeće 2012
Lanvin look za proljeće 2012.

Što smatraš svojim najvećim uspjesima u karijeri do sada?
- Osim rada na Pariškom tjednu mode, moji najveći uspjesi su rad u domaćim modnim časopisima s najboljim našim fotografima, stilistima, dizajnerima i frizerima, zatim na modnim revijama i kampanjama, te otvaranje vlastitog make-up studija.

Kako napreduje tvoj make-up studio? Što se sve tamo zbiva i koje usluge i aktivnosti nudiš?
- Studio ide odlično. U njemu radim privatna šminkanja i individualne edukacije - kako se našminkati za određenu prigodu. Nudim i uslugu oblikovanja obrava i individualne škole šminkanja za buduće vizažiste.

Koja su tvoja osnovna beauty pravila od kojih ne odstupaš?
- Nikada ići na spavanje sa šminkom na licu tj. uvijek dobro očistiti lice. Bez dobre podloge (tekući puder i korektori), stavljanje ostalih proizvoda nema nikakvog smisla. Prije nanošenja maskare - uvijek uvijte trepavice uvijačem za trepavice. Rumenilo i rumeni obrazi neka uvijek budu prisutni na vašem licu jer su simbol zdravlja.

make-up by simona antonović
Transformacija lica: Simonine make-up čarolije za editorijale domaćih modnih magazina

Kako se osobno voliš šminkati?
- Osobno se šminkam vrlo jednostavno i pročišćeno. Znam što najbolje pristaje mom licu i tako se šminkam već godinama. Mineralni puder, maskara, rumenilo i ruž.

Postoje li lica koja su „zahvalnija" za šminkanje od drugih?
- Postoje, naravno. Iako je meni svako lice jednak izazov, bilo ono nekome manje ili više lijepo.

Na kakvim sve projektima trenutno radiš?
- Snimanja za domaće modne časopise, marketinške kampanje, nekolicinu glazbenih spotova i turneja Jelene Rozge, a ostalo ćete saznati uskoro.

Koji su tvoji must-have beauty proizvodi, ono, baš uvijek u neseseru?
- Hidratantna krema - Chanel Hydramax +, Eight Hour Cream - Elizabeth Arden, mineralni puder - Jane Iredale, maskara - Max Factor 2000 Calorie, uvijač za trepavice Shu Uemura, rumenilo - Chanel, ruž - Chanel Coco Shine Fetiche, olovka za usne - Diegeo dalla Palma 82, lak za nokte - Illamasqua sve nijanse.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.