Umjetnost kreiranja nečeg tako neuhvatljivog, intenzivnog, nečeg što može obuzeti sva vaša osjetila i odvesti vas u potpuno drugo vrijeme ili mjesto, je zaista jedinstven dar koji se osjeti istog trenutka kada zakoračite u Belodore - najnoviju nišnu parfumeriju u samom srcu Zagreba, na adresi Ilica 7. Veliki broj jedinstvenih parfema najboljih svjetskih dizajnera mirisa i brandova oslikava zidove, dok svaki od njih ima svoju priču i jedinstveno iskustvo ili osjećaj kojeg dočarava

belodore zagreb, hrvatska

Jedinstvene note niche parfema koje su stvorili najbolji dizajneri mirisa na svijetu imaju tu moć da neraskidivo povezuju naša osjetila, sjećanja i najdublje osjećaje. Parfemske kuće koje kreiraju neke od njih su služile kraljevima i vladarima, kreirajući mirisne note koje ne poznaju granice po pitanju kvalitete egzotičnih sastojaka. Zahvaljujući njima, cijele generacije su upoznale mirise koji su toliko rijetki i posebni da vjerojatno nikada ne bi ni znali za njih da nije vještih umjetnika ovih kuća. Njihove kompozicije mirisa dopiru do naših najdubljih osjećaja, držeći nas tako još jače u trenucima koji čine neke od najljepših trenutaka života.

Umjetnost kreiranja nečeg tako neuhvatljivog, intenzivnog, što može obuzeti sva osjetila i odvesti vas u potpuno drugo vrijeme ili mjesto je zaista jedinstven dar koji se osjeti istog trenutka kada zakoračite u Belodore, najnoviju nišnu parfumeriju u samom srcu Zagreba, na adresi Ilica 7. Veliki broj jedinstvenih parfema najboljih svjetskih dizajnera mirisa i brandova oslikava zidove, dok svaki od njih ima svoju priču i jedinstveno iskustvo ili osjećaj kojeg dočarava. Od osjećaja zaljubljenosti i žudnje do okusa prvog dana proljeća na jugu Italije, bogatstvo mirisnih nota se može mjeriti s nijansama ljudskih emocija, čineći izbor parfema osobnim iskustvom više nego ikad prije. 

belodore niche zagreb

Najnovija Belodore parfumerija tako za cilj ima kupcima istančanog ukusa iz Zagreba i cijele Hrvatske pružiti iskustvo potpunog uživanja u najvećem izboru vrhunskih niche parfema na ovim prostorima, okupljajući više desetina najprestižnijih svjetskih brandova i više stotina jedinstvenih parfema na jednom mjestu. Među poznatim niche brandovima u parfumeriji Belodore se tako nalaze imena kao što su Tiziana Terenzi, Acqua di Parma i Xerjoff, ali i mnoge druge poznate svjetske niche marke.

belodore zagreb, hrvatska

Mirisno putovanje obitelji Terenzi počinje u Italiji osnivanjem obiteljske tvornice za proizvodnju mirisnih svijeća i voska. Zahvaljujući upornosti i vještini, osnovan je zanatski laboratorij gdje su nastali prvi primjerci muških parfema napravljeni isključivo od sastojaka kupljenih u rodnoj Italiji. Tradicija se prenosila s koljena na koljeno, a svaka je generacija u obiteljski posao unijela dašak osobnog i umjetničkog. Svaki proizvod osobno je predstavljao karakter autora, što se nije promijenilo sve do danas. Umjetnost u bočici - riječi koje najbolje opisuju parfemsku kuću. Inspiracija za kreaciju parfema ove kuće leži u konstantnoj želji za oslikavanjem i čuvanjem emocija. Neprestano upoznavanje sebe i život u kojem se diše punim plućima predstavljaju srž ovih unikatnih parfema. Svaka kap budi najljepše uspomene sačuvane u Vašim srcima i vode Vas na nesvakidašnje mirisno putovanje.

Jedan od najpopularnijih parfema iz Tiziana Terenzi portfelja je svakako Cassiopea, jedinstvena priča o snu koja govori o čudesnom putovanju na krilima mašte, vječnom djetetu u nama, koje je provelo vrelu ljetnu noć brojeći zvijezde padalice. To je susret s vilama i vilenjacima, sa svijetlim bojama i divnim mirisima, koji su zauvijek prikupljeni i zabilježeni u ovom dragocjenom nektaru fantazije. Bezvremenski miris koji nikada ne propusti ispričati priču o ljubavi i zahvalnosti.

Među brandovima s jako dugom tradicijom se ističe i talijanski Acqua di Parma, simbol talijanskog savoir-faire-a i profinjenosti koji je preko 100 godina oličenje vrhunske kvalitete kroz svoje elegantne mirise. Još daleke 1916. godine talijanski barun Carlo Magnani odlučuje se na stvaranje parfema Colonia, mirisa predodređenog za bezvremenski uspjeh. Svjež i moderan, ovaj parfem odražava izraz talijanskog stila gospode. Pedesetih godina prošlog stoljeća Colonia je postigla međunarodni uspjeh, kada su glumci iz Hollywooda, pozvani u Italiju od strane velikih majstora talijanske kinematografije, otkrili njene intimne i profinjene note. Danas, Acqua di Parma je vodeći brand na tržištu zahvaljujući proizvodnji serije istinskih remek-djela u svijetu niche parfema.

Yuzu, svjetlucav i energičan parfem koji kombinira gorkasto slatke tonove citrusa, među kojima se najviše ističe yuzu, mala voćka neravne kore slična grejpu, možda najbolje opisuje ovaj popularni brand. Kombinacijom tonova bergamota, lotusa, mimoze, ljubičice i jasmina, ovaj parfem nježno miluje i pokreće sva Vaša osjetila. Jedna od najrjeđih voćki u Japanu tako definitivno predstavlja „zlatno voće“ Acqua di Parme.

belodore zagreb, hrvatska

Osnivač branda Xerjoff, Sergio Momo, možda na najljepši način opisuje ulogu koju vrhunski parfemi igraju u našim životima, govoreći o tome kako mirisne note oblikuju naše uspomene, žudnje i nade, oblikujući time našu maštu, dok istovremeno zavode naša osjetila. Na tragu ovih razmišljanja Sergio već godinama radi s nekim od najvećih svjetskih dizajnera mirisa koji kreiraju parfeme toliko dojmljive, da pokrenu stvaranje eteričnih, imaginarnih oblika ljepote. Esencije dobivene suvremenom tehnologijom, iz nekih od najcjenjenijih biljaka, utjecale su na to da Xerjoff parfemi posjeduju možda jedan od najposebnijih karaktera, dok sastojci prikupljeni sa sve četiri strane svijeta odražavaju prirodni i kulturni diverzitet našeg vremena. Tako ovaj prilično mladi brand već sada stoji rame uz rame vodećim brandovima parfema, vraćajući u prvi plan svjetske parfumerije autentičnu talijansku ljepotu, kreativnost i zanatsko umijeće.

Erba Pura je jedan od najpopularnijih parfema branda Xerjoff kreiran od strane Christiana Carbonnela i Laure Santander. Ovaj miris sočnog voća, sicilijanskog limuna i naranče, uz  kalabrijski bergamot daje ovoj nezaboravnoj kompoziciji beskrajnu svježinu. Spoj baršunastog mošusa i oštrog ambera otvara vrata senzualnoj vaniliji. Toplo i tečno, svježe i božanski slatko, Erba Pura predstavlja “joie de vivre”.

Kao dio specijalne promocije otvaranja najnovije Belodore parfumerije, svi kupci koji će se odlučiti za neki od posebno istaknutih parfema iz ponude parfumerije u razdoblju do 31.12.2021. ostvaruju popust od 25 % na iznos računa. Naravno, osim velikog izbora niche parfema posjetiteljima je na usluzi i iskusno osoblje koje može pružiti više informacija o svim dostupnim brandovima, kao i pomoći u potrazi za kombinacijom jedinstvenih mirisnih nota za svakog pojedinačnog kupca.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.