Bliži nam se vrijeme maturalnih zabava i vjenčanja - svaka žena i djevojka želi pronaći idealnu svečanu frizuru. U toj vas potrazi prije svega može voditi frizer, s obzirom da će on kao stručnjak najbolje znati koja frizura vam idealno pristaje te kako napraviti frizuru koja je u trendu, a ipak odgovara vašoj osobnosti, crtama lica, te, naravno, vašim željama

Karolina Krupnicki Jurić
Karolina Krupnicki Jurić

L'Oréal Professionnel

Potraga za izvrsnosti u srcu je posla L’Oréal Professionnela, a njegova je misija staviti  tu izvrsnost u ruke frizera u svim aspektima njegova posla: izvrsnost u inspiraciji, izvrsnost u korištenju proizvoda i tehnika, izvrsnost u odnosu sa ženama. A upravo je to ono što je potrebno kako bi se napravila frizura koja će vas oboriti s nogu.

Važno je uskladiti haljinu i frizuru!

Kada su u pitanju svečane frizure, frizer mora imati na umu da s pripremama za idealnu frizuru mora početi dosta prije dana 'jedinstvene prigode' kako bi klijentica taj dan uistinu mogla imati prekrasnu kosu. Kako bi vam pomogao da izaberete najbolju frizuru za dan D, frizer mora imati ideju kakvu ćete haljinu nositi. Izgled haljine, pogotovo oko vrata i na dekolteu, utjecat će na odabir frizure - hoće li biti podignuta ili niska, raspuštena kosa ili ne… Varijanti je pregršt…

Iako sam po struci frizer, ponekad razmišljam kao da sam arhitekt, zamišljam da je chignon za maturalnu večeru ili vjenčanje zgrada koju ću projektirati i sagraditi. To znači što je bolja baza, ljepša će biti i zgrada. Boje će biti življe i sjajnije, oblici će biti bolje definirani, kosa će biti jača i zdravija. Takva frizura za jedinstvenu priliku, ne gradi se  od danas do sutra. Budući da temelj za chignon mora biti dobar, frizura se mora početi pripremati unaprijed!

Temelji savršene svečane frizure

Kad vam frizer pokazuje gotove slike kolekcije za svečane prilike tijekom dijagnoze, precizirati će vam kako tip kose (debela kosa, normalna ili tanka) i dužina (kratka, srednja dužina ili dugačka) vaše kose utječu na konačni izgled. Također će vam ponuditi različite usluge stylinga kojima možete izravnati kosu, dati joj više volumena ili je učiniti dužom zahvaljujući ekstenzijama. Naravno, mora se informirati i o vašoj haljini/vjenčanici, kako bi vam  predložio frizuru koja će biti u skladu s njom. Kako bi  pronašao vaš  idealan look za vjenčanje/maturalnu večer, bolje je odabrati tip frizure nakon što ste izabrali svoju haljinu.

Što može utjecati na konačnu frizuru?

- strateški postavljena koloracija i pramenovi naglašavaju konture i oblik frizure. Savjetujemo INOA boju ako želite boje jakog intenziteta ili DIA ton na ton uslugu, ako svojoj kosi želite pružiti dodatni sjaj

- loša boja kose neće biti laskava za ten i neće vam omogućiti da uživate u ljepoti svoje  frizure

- usluga stylinga mogu povećati volumen kose i utjecati na svečanu frizuru. Ako želite trajnije rješenje možete isprobati Dulcia trajnu ondulaciju, a ako želite pojačan volumen samo na taj dan možete koristiti jedan od Série Expert proizvoda iz linije Volume Expand

- oštećena kosa i vrhovi kose mogu negativno utjecati na finalni rezultat

Frizer će vam dati svoje prijedloge o stylingu i njezi kose, što je idealna prilika kako naučiti nekoliko trikova kako koristit takve proizvode. Dakle, prepustite se specijalistima za svečane frizure, a mi vam dajemo nekoliko primjera svečanih frizura koje mogu poslužiti kao inspiracija vašem frizeru!

l'oreal professionnel, svečane frizure

Slika 1: ako ste pobornik romantičnog izgleda, ovaj je look idealan za vas. Frizura se ističe ukrasom koji je napravljen od prirodne kose i sigurno neće proći nezamijećeno. U L'Oréal Professionnel lookovima kosa postaje krajnji ukras, spektakularni rezultat pedantnog rada i kreativnosti frizera. Bakrene nijanse kose idealne su za žene svjetlije puti i očiju. No izrazito je važno da boja nije izblijedjela budući da to može utjecati na konačni rezultat. Kako biste što duže zadržali boju kose koju imate nakon izlaska od frizera, predlažemo vam nove proizvode iz linije INOACOLOR CARE koji će vam omogućiti da sačuvate intenzitet svoje boje i kod kuće. Posebno razvijena formula bez sulfata, obogaćena uljem argana i ekstraktom zelenog čaja čuva razinu lipida u vašoj kosi. Blago valovita kosa idealna je za romantičan look, što je kod ove frizure dodatno naglašeno cvijetom napravljenom od kose. Cvijeće je in i u modi i u modnim ukrasima te ćete na ovaj način sigurno biti u trendu, ali ujedno se i istaknuti.

l'oreal professionnel, svečane frizure

Slika 2: ako želite glamuroznu frizuru te istovremeno održati moderan prizvuk bez da se izgubi početna ženstvenost frizure, ovo je idealan primjer za vas. Pletenice krase frizure na modnim pistama, ali i ulicama, već pune dvije godine, i ovaj trend ne pokazuje pad. Ova je frizura idealan način da spojite trendove i glamur. Pletenica na ovoj frizuri izgleda kao da je napravljena nehajno, ali ipak zrači otmjenošću i seksipilom.  Kako bi frizura bila što postojanija nužno ju je učvrstiti, za što je idealan Full Volume Extra Tecni.art lak nakon što je frizura gotova, dok se tijekom izrade pletenice najbolje poslužiti Infinium lakom koji će se oblikovati prema načinu na koji je kosa počešljana.

Slika 3: za chignone je neophodno da je baza frizure pripremljena s volumenom neovisno o tome je li tekstura valovita ili ravna. Frizer vam može pokazati kako taj dio napraviti i kod kuće ako sama želite kreirati kao “profesionalka”. Idealan proizvod za volumen korijena kose je Tecni.art Volume Lift pjena. Njome ćete naglasiti volumen i zadržati pokret kose. Ovakav svevremenski tip chignona može se nositi za razne svečane prilike, a ukras sa strane možete staviti ovisno o prigodi. Konture chignona su jednostavne, ali elegantne te će svakako naglasiti crte vašeg lica. Dakle, kažite frizeru svoje želje, a on će sigurno u suradnji s vama napraviti frizuru koja neće proći nezamijećeno! I ono što je najvažnije, uživajte u svom posebnom danu!

L'Oréal Professionnel lajkajte na Facebooku: Facebook INOA i Facebook L'Oréal Professionnel
Pratite i službenu stranicu: DIA Richesse i DIA Light

Powered by:
l'oreal professionnel logo 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.