Kada je u pitanju njega kože, Heraklitova tvrdnja „Stalna je samo promjena“ i više je nego istinita. Općenito, kožu je potrebno njegovati tijekom cijele godine. S promjenom godišnjih doba, mijenjaju se i potrebe naše kože. Kao što sezoni prilagođavamo svoju odjeću, trebamo prilagoditi i način na koji njegujemo svoju kožu

avon jesenska njega koze

Po kineskom lunarnom kalendaru, jesen je simbol pomlađivanja i novog života. Stoga, ove jeseni oživite svoju kožu kroz 3 ključna koraka: piling, intenzivno hranjenje i smanjenje diskoloracije, koji će je regenerirati nakon ljeta.

1. Piling

Nakon intenzivnog izlaganja suncu, koža je gruba i umorna. Kad nam je koža prekrivena suhim, odumrlim stanicama, potrebno joj je više od dobre hidratantne kreme da bi opet postala mekana. Prvi korak prema blistavoj i mekanoj koži je piling. Njime ćete ukloniti odumrle stanice kože lica, očistiti pore i otkriti sjajniju, odmornu i zdraviju kožu. Osim toga, u kožu će lakše prodrijeti svi hranjivi sastojci iz krema i seruma. Vrstu pilinga birajte prema potrebama, tipu i stanju svoje kože.

avon jesenska njega koze

Ako ste se odlučili za mehanički piling (odstranjivanje površinskog sloja abrazivnim česticama), pripazite da je dovoljno nježan za vašu kožu kako ne bi nastala mikrooštećenja kože. Naša preporuka je Avon Planet Spa peeling za lice s mineralima Mrtvog mora koji je dovoljno koristiti jednom do dva puta tjedno ako imate masnu do mješovitu kožu i jednom u dva tjedna ako imate suhu kožu. U slučaju izuzetno osjetljive kože, alternativa je rukavica za čišćenje lica ili konjak spužva koje su izuzetno nježne za lice, a vrlo učinkovite.

avon jesenska njega koze

Kemijski pilinzi na bazi kiselina će dugoročno utjecati na teksturu i izgled vaše kože, a u njihovu učinkovitost uvjerili su se već mnogi. Anew Clinical Peeling blazinice za lice s 10% glikolne kiseline učinkovito uklanjaju odumrle stanice kože, ujednačavaju ton kože, reduciraju vidljivost diskoloracija i proširenih pora te smanjuju vidljivost bora. Blazinice se nanose (nježnim kružnim pokretima) 2-3 puta tjedno navečer na očišćenu kožu lica i vrata i nije ih potrebno ispirati. Učinak glikolne kiseline jest peeling, odnosno eksfolijacija, čime se uklanjaju mrtve stanice na površini kože te se time poboljšava kvaliteta i ton kože.

2. Hidratacija

Tijekom ljetnih mjeseci koži više odgovaraju lagane hidratantne kreme koje ne ostavljaju osjećaj masne kože. Ipak, tijekom jeseni, temperature su malo niže i zrak postaje suh, što utjeće i na suhoću naše kože. Uz odabir hranjivih krema, koža će vam biti itekako zahvalna. Definitivno jednom tjedno počastite svoju kožu nekom od hidratantnih maski za lice, a posebno bi izdvojili Anew Clinical Defent & Repair hidratantnu noćnu masku za lice sa snažnom hijaluronskom kiselinom koja će dubinski hidratizirati i obnoviti vašu kožu te smanjiti vidljivost tankih linija i simptome suhe kože.

avon jesenska njega koze

3. Posebni tretmani

Razdoblje nakon ljeta je idealno vrijeme za posvjetljivanje tamnih mrlja i pjegica koje su nakon ljeta pojačane i intenzivnije. Upravo za tu namjenu stručnjaci iz Avona napravili su Anew Clinical liniju za korekciju diskoloracija koja je nadahnuta učinkovitošću laserskog tretmana. Proizvodi s glikolnom kiselinom učinkovito smanjuju različite tipove diskoloracija, kao i proizvodi koji sadrže vitamin C. Ako vam je ljeto, osim predivnih uspomena, ostavilo i neujednačen ton kože, tamne mrlje, crvenilo i pojačane pjege od sunca, predlažemo kombinaciju Anew Clinical seruma i kreme za korekciju nastalih diskoloracija. Zahvaljujući DSX-7 tehnologiji koja sadrži dva komplementarna vitamina C zaustavlja se proizvodnja melanina na staničnoj razini, što posvjetljuje ton kože.

S promjenom godišnjih doba mijenja se i naša koža, te trebamo prilagoditi i način na koji ju njegujemo. Kako drveće u jesen odbacuje lišće i na taj se način štiti od niskih temperatura, jednako je potrebno skinuti odumrle stanice s kože i omogućiti život novim, zdravim stanicama.

I na kraju, ne zaboravite da je kožu, osim izvana prema unutra, potrebno njegovati i iznutra prema van. Svakako se pobrinite da raznolikost jesenskih plodova ne zaobiđe vaše nepce i koža će vam biti blistava i zahvalna.

avon jesenska njega koze

Maria Santini, make-up artist and mag. psych.
Avon Beauty Trener
www.avon.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.