Anti-age za mene još od malih nogu ima veliko značenje kao i kompletna jutarnja i večernja beauty rutina. Pretpostavljam da je to posljedica onih trenutaka provedenih s mamom gledajući kako njeguje svoju kožu

nikol ludas kiehls

Nikol Ludaš, Kiehl's

U tim godinama nisam imala dopuštenje ni da se približim toj 'posudici', dragocjenoj kremi koju je mama gotovo religiozno nanosila ujutro i navečer, svaki dan, bez iznimke, a to čini još i danas. Tako je anti-age za mene postao nešto dragocjeno, nedohvatljivo i neistraženo. S vremenom nisam mogla dopustiti da na tome ostane, pa sam u nekom trenutku srednje škole, kada sam već eksperimentirala s puderima i trebala mi je krema prije pudera, prvi put ukrala maminu 'the' kremu. Naravno, brzo sam bila uhvaćena u djelu, a danas kada prevrtim film, pretpostavljam da sam zagrabila u kremu kao da nema sutra i pretjerala s količinom koju sam nanijela. Zabranila mi je korištenje anti-age kreme jer sam bila premlada, a moja reakcija je bila tipično buntovna: 'Premlada? Pa anti- age za sprječavanje starenja!'. Iako većina ljudi misli da ako nemaju bore, ne treba im anti-age, ali ja sam uvijek razmišljala ako nemam bore treba mi anti-age da tako i ostane. Svejedno, zbog izričite zabrane nisam smjela tako rano koristiti takve proizvode sve do trenutka kada sam profesionalno zakoračila u kozmetičku industriju i dobila pristup anti-age svijetu.

kiehls anti age

KADA ZAPOČETI S ANTI-AGE NJEGOM?

Mislim li da sam prerano krenula koristiti anti-age? Ne. Mislim li da svatko nakon 23. godine treba koristiti anti-age? Ne. Stvar je izbora. Često pitanje koje dobivam je kada se može početi koristiti anti-age? Iako nema recepta, moja preporuka je iza 25. godine života i to ne neke teške anti-age proizvode i tretmane, već lagane, prilagođene tipu kože. Nakon 25. godine koža se sporije regenerira, pada proizvodnja kolagena i hijalurona u koži i to su definitivno godine kada bez straha možete započeti svoju anti-age rutinu. Osobno sam krenula ranije koristiti, a neki od vas će krenuti kasnije, ali to je stvar vaših želja i odabira.

Ako već s 23. ili 25. godina razmišljate da ne želite vidjeti znakove starenja, lagani anti-age proizvodi su opcija o kojoj možete razmisliti. Ako želite ipak početi iza 35. jer mislite da nemate znakova starenja, imate dobru genetiku i osjetite da vam je čista hidratacija dovoljna, onda je samo hidratacija najbolja za vas. Nijedna odluka nije pogrešna, dokle god zadovoljava vaše želje i daje vam željeni osjećaj i izgled na koži.

Anti-age preporučam prema tipu kože, ne godinama

Kao što sam već spomenula, proizvod, pogotovo kod mlade kože, ne smije biti agresivan. Kiehl's kombinira prirodne sastojke u suradnji s farmakološkim i takvi sastojci vam neće izazvati kontraefekt nakon prestanka korištenja kreme. Klijenti me često pitaju koja je krema za njihove godine, odgovor je takav da u Kiehl'su kreme nisu podijeljene po godinama, već po tipovima kože i učinku koji želite postići. Smatram da je tip kože bitniji za odabri pravilne njge nego što je to broj godina. Zrelija koža može biti i suha i masna, isto kao i mlađa koža. Upravo zato je bitno da se kreme biraju prema tipu kože kako ne bi došlo do ontra efekta, u vidu začepljenja pora ili dehidracije kože. Po sve savjete o učincima možete doći do bilo kojeg Kiehl's dućana na personaliziranu analizu kože, a do tad sam za vas pripremila kratak vodič o Kiehl's ponudi anti-age krema.

kiehls anti age

Koncentrat kao neizbježna priprema i podloga ispod kreme

Prilikom odabira anti-age njege, posebu pažnju posvetim odabiru seuma ili koncentrata koji ću nanositi ispod odgovarajuće kreme. Serumi i koncentrati prodiru dublje od same kreme i pojačavaju njeno djelovanje. Ipak, potrebno je naglasiti da je na serume uvijek potrebno nanijeti kremu. Serumi djeluju iznutra, a krema se nanosi kako bi zaštitili gornji, površinski sloj kože i izbjegli nova oštećenja. U kombinaciji anti-age serum ili koncentrat i anti-age krema daju najbolji i najbrži rezultat. Za najbolje rezultate preporučam Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate s 10,5% vitamina C koji odgovara svim tipovima kože. Vitamin C se zadržava 48 sati u organizmu, stoga ga možete nanositi svaki drugi dan, a oni koji žele jači učinak mogu ga koristiti i do dva puta dnevno (ujutro i navečer). Napomena svim klijentima je da prilikom korištenja proizvoda s vitaminom C nanose kremu sa saštitnim faktorom ukoliko se planiraju izlagati suncu.

kiehls anti age

Powerful Wrinkle Reducing krema je namijenjena mješovitom i masnijem tipu kože. Ima soli bakra i kalcija koji djeluju kao prirodni retinoli (bez straha od retinola, ovi sastojci samo imitiraju retinol). Soli bakra su tu da potaknu proizvodnju kolagena i elastina u koži, a soli kalcija da spriječe opadanje proizvodnje istih. Također, krema je namijenjena zaglađivanju teksture kože, popunjavanju linija i sužavanju pora. Uz ovu kremu predlažem korištenje Powerful Wrinkle Reducing kreme za područje oko očiju.

Šećer na kraju, omiljena krema među našim klijentima i krema iz anti-age linije koja je redovni Customer Favorite - Super Multi-Corrective krema. Zašto je baš ona najprodavanija? Jer odgovara svim tipovima kože, a nastala je tako što su klijenti rekli da bi htjeli jednu kremu koja je sveobuhvatna. Dakle, kremu koja hrani, hidratizira, popunjava linije, podiže i daje elastičnost, a mi u Kiehl'su pratimo povratne informacije i želje naših klijenata stoga je napravljena Super Multi-Corrective krema kako bi zadovoljila sve potrebe. U njoj se nalazi jasmonična kiselina, dobivena iz cvijeta jasmina koja obnavlja kožu i popunjava linije. Ekstrakt drva bukve radi na elastičnosti i podizanju kontura, a hijaluronska kiselina hidratizira i dodatno popunjava linije, tu je naravno i skvalen dobiven iz maslinovog ulja koji je Kiehl'sov zaštitni sastojak, a imitira ljudski sebum i time dubinski hrani kožu. Uz Super Multi-Corrective kremu predlažem Super Multi-Corrective Eye-Opening serum za područje oko očiju.

kiehls anti age

Podijelite s nama svoju anti-age rutinu, nedoumice i pitanja, svratite do bilo koje Kiehl's prodavaonice u City Center West Zagreb, Arena Centar ili City Center Split na analizu kože i konzultacije s našim profesionalnim osobljem. Vidimo se!

Piše: NIkol Ludaš

Kiehl's Facebook Hrvatska
Kiehl's Instagram Hrvatska

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.