Poznata vizažistica i stručna suradnica portala Femina.hr, Irena Herceg Gojić, održala je još jedan u nizu svojih već slavnih make-up partyja - radionicu šminkanja na temu "Kako odabrati idealan puder za lice?". Ekipa portala Femina.hr, naše čitateljice i gošće uživale su u zagrebačkoj Poliklinici ECHO u ženskom druženju, Ireninim savjetima i šminkanju

femina i irena make up party

Nerijetko smo se sve mi žene našle pred pultom prepunim pudera za lice i nismo znale što i kako odabrati... Nerijetko smo, čak i uz savjete stručnjaka, odabrale pogrešno... Nerijetko smo to shvatile tek kad smo ga nanijele na lice i s njim izašle iz kuće... Kako biste izbjegle ružni prijelaz koji pogrešan puder ostavlja između ruba lica i vrata te kako biste naučile odabrati savršenu nijansu za svoj ton, tip i nijansu kože lica, za sve vas koje niste bile u prilici doći, sažet ćemo Irenine savjete:

1. Prilikom svakog odabira pudera u trgovini, ne isprobavajte nijanse na ruci, nego direktno na licu, i to na sunčevom (dnevnom) svjetlu - uzmite ogledalce i zajedno s prodavačicom na ulazu pogledajte koja nijansa vam savršeno paše na lice

2. Pazite na teksturu pudera jer on mora odgovarati tipu i tonu kože:

- lagani tekući puder za potpunu pokrivenost prikladan je za dan i za sve tipove kože
- jako kremasti puder za potpunu pokrivenost najbolje odgovara normalnoj do suhoj i zreloj koži
- puder u kamenu ili u prahu za blagu do srednju pokrivenost predviđen je za normalnu do masnu i problematičnu kožu

3. Stupanj pokrivenosti ovisi o pojedinačnom tenu: za kožu bez tamnih mrlja i nepravilnosti dovoljna je blaga pokrivenost, dok je kod tamnih podočnjaka i prištića potrebno nanijeti podlogu za srednju do potpunu pokrivenost. U tom slučaju treba koristiti i korektor.

4. Jaki korektor ne koristite ako imate bore oko očiju jer će on ispuniti bore i samo ih jače istaknuti. U tom slučaju radije koristite highlighter.

5. Ovisno o osobnim željama, završni korak je postizanje mat ili sjajnog izgleda kože – prvi je nježan i baršunast dok je drugi svjetlucav i svijetao.

6. Bronzere koristite za naglašavanje preplanulog tena, a ne kao sredstvo za oblikovanje kontura lica.  

femina i irena make up party
   Irena šminka Zoru

irena i femina make up party
    Irena šminka Hrvojku

femina i ierna make up party
    Malo atmosfere... :)

femina i ierna make up party
      Violeta i Hrvojka

Cijela galerija slika: Make-up party s Irenom Gojić by Femina.hr u Poliklinici ECHO

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.