Kod Ombré pramenova dužine i vrhovi su svjetliji od izrasta te je ovaj tip pramenova idealan za žene koje vole diskretan, ali moderan izgled, žele promijeniti boju kose, ali ujedno zadržati i svoju prirodnost

Karolina Krupnicki Jurić
Karolina Krupnicki Jurić

L'Oréal Professionnel

Pramenovi su usluga rađena po mjeri koja zahtjeva preciznu aplikaciju i razumijevanje samog procesa bojenja. L'Oréal Professionnel svake godine radi kolekciju balayage pramenova, a zadnjih godina veliko mjesto zauzimaju baš Ombré pramenovi. Ova tehnika pramenova najviše je zaživjela među klijenticama salona, možemo je vidjeti među slavnima, ali i na ženama iz svakodnevnog života. Kod Ombré pramenova dužine i vrhovi su svjetliji od izrasta te je ovaj tip pramenova idealan za žene koje vole diskretan, ali moderan izgled, žele promijeniti boju kose, ali ujedno zadržati i svoju prirodnost. S ovim načinom posvjetljavanja udaljavamo se od ukalupljene boje koja je godinama bila najprisutnija među klijenticama.

Osim samog finalnog rezultata postoje razne blagodati ove tehnike pramenova. Kolorist pri izradi ne upotrebljava dodatnu toplinu, odnosno foliju koja dodatno zagrijava kosu te je čini osjetljivijom. Osim toga tehnika je izrazito brza, za vrijeme djelovanja boje izrađuju se pramenovi te u jednom koraku dobivate dvije usluge. Isto tako je zanimljivo da kod Ombré pramenova tehnika njihove izrade može varirati te na taj način krajnji rezultat može izgledati drugačije budući da se kolorist prilagođava kosi na kojoj radi! To znači da ćete biti jedinstveni!

Kako bismo vam prikazali različite tipove Ombré pramenova izabrali smo tri, različita rezultata ove hit usluge.

drew barrymore, ombre pramenovi

1. Drew Barrymore: tamnokosa Drew ovom Ombré tehnikom pramenova dobiva novi zaokret u klasičnim pramenovima, ali i dalje zadržava dramatičan kontrast između boje na izrastu i boje na dužini i vrhovima. Za ovakav krajnji rezultat izrast se boji toplom INOA smeđom bojom kako bi se zadržala ista visina tona koje je naša prirodna kosa. Naravno nužno je posvjetljavanje pramenova i tu bih klijenticama preporučila da svog frizera upitaju za posvjetljivač Infinie Platine koji će svojom pro keratin tehnologijom kosi pružiti beskonačni sjaj i kozmetičnost.

Za koga je ovakav tip Ombré pramenova? Ovakav tip pramenova preporučila bih djevojkama s tamnijom kosom koje žele postići kontrast te svojoj kosi pružiti novo ruho. Kao što znate rezultati su uvijek vidljiviji i dugotrajniji na zdravoj i njegovanoj kosi. Iz tog razloga kod kuće upotrijebite masku koja će nahraniti vašu kosu i pružiti joj dodatni sjaj. Moja preporuka je Mythic Oil maska koja će svojim dragocjenim sastojcima uljem argana i uljem pamuka biti idealna za kraj ovog tretmana.

2. Olivia Wilde: glamurozna Olivia Wilde na ovoj je slici naprosto zablistala zahvaljujući novo osmišljenim tehnikama izrade pramenova i revolucionarnim proizvodima koji to omogućuju. Ako imate dugu kosu slojevito ošišanu da dužini i vrhovima ovi pramenovi idealni su za vas. Vrlo je bitno kakav završni efekt želite postići. Ovisno o tome vaš će frizer odlučiti koje će boje koristiti. Ako želite trajniji rezultat boje sa svijetlim duljinama i vrhovima, vaš će kolorist ovisno o vašim željama ocijeniti koju nijansu boje upotrijebiti. Moja preporuka je DIAlight boja koja će omogućiti personalizaciju boje te njegujuće rezultate.

Za koga je ovakav tip Ombré pramenova? Ovakav tip pramenova preporučila bih modno osviještenim djevojkama koje prate trendove s crvenih tepiha Za ovaj look potrebna je jaka njega kako biste zadržali hidrataciju kose i sjaj. Moja preporuka je Mythic Oil mlijeko koje vam neće zamastiti kosu, a pružit će joj duboko hranjenje i jačanje.

olivia wild i khloe kardashian, ombre pramenovi

3. Khloe Kardashian: kod senzualne Khloe možemo primijetiti najnoviju tehniku Ombré pramenova koja će vašoj boji pružiti napredne kontraste i 3D efekt. Ove sezone tehnika je obilježena jesenskim tonovima koji su izrazito traženi u frizerskim salonima. Za ovakav tip pramenova prvo je potrebno čitavu kosu obojiti bojom koja je slične visine tona kao vaša prirodna kosa. Nakon toga vrhove treba posvjetliti proizvodom za posvjetljivanje kao što je Platinium pasta koja omogućuje posvjetljivanje do 7 tonova. Nakon što su pramenovi posvjetljeni, za krajnji učinak potrebno je nijansiranje koje možete napraviti s ton na ton bojama, kao što je DIA Light.

Za koga je ovakav tip Ombré pramenova? Ovakav tip pramenova idealan je za dugu kosu koja može biti ravna, valovita ili kovrčava, a za najbolju vidljivost pramenova šišanje bi trebalo biti slojevito.

Kako biste što duže sačuvali postojanost svojih pramenova upotrijebite jedan od proizvoda iz linije INOA Color Care koji čuvaju razinu lipida u vašoj kosi kao i sjaj boje.

Bez obzira kakav tip Ombré pramenova izaberete dovoljno je da svom frizeru objasnite koje vam se boje i kontrasti u kosi sviđaju te će vam on znati preporučiti koji tip pramenova bi bio idealan za postizanje željenog rezultata. Kada dogovorite krajnji rezultat prepustite se umjetničkim rukama frizera i sigurno ćete biti zadovoljni ishodom. Imajte na umu da je kosu s pramenovima potrebno posebno njegovati i kod kuće te upotrijebite proizvode za njegu i styling jer bez njih neće biti zadovoljavajućeg efekta, a to je sjajna i njegovana kosa.

L'Oréal Professionnel lajkajte na Facebooku: Facebook INOA i Facebook L'Oréal Professionnel
Pratite i službenu stranicu: INOA

Powered by:
l'oreal professionnel logo

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.