Ove su godine kratke frizure veliki hit, što se može vidjeti i na slavnim osobama. Dajemo vam par prijedloga kako napraviti kratku frizuru koja će odgovarati vašoj osobnosti, i naravno zračiti ženstvenošću

Karolina Krupnicki Jurić
Karolina Krupnicki Jurić

L'Oréal Professionnel

Ljeto nam je došlo na velika vrata i pripreme za more već su u punom jeku. Kako su vrućine sve veće, mnogi će se ovog ljeta odlučiti za kratku frizuru i tako s dnevnog reda skinuti brige o raspetljavanju kose nakon kupanja i osloboditi više vremena za uživanje. Naravno ne želim reći da o kratkoj kosi ne trebamo brinuti, budući da je svakoj kosi potrebna njega, jer zdrava kosa je lijepa kosa bez obzira je li duga ili kratka.

Ove su godine kratke frizure veliki hit, što se može vidjeti i na slavnim osobama. Dajemo vam par prijedloga kako napraviti kratku frizuru koja će odgovarati vašoj osobnosti, i naravno zračiti ženstvenošću.

Bez obzira na kakvu se frizuru odlučili ne zaboravite joj posvetiti posebnu pozornost tijekom ljetnih mjeseci budući da sunce i more osim zabave, sa sobom nose i opasnosti. Kako bi spriječili učinak slamnate kose te nahranili i obnovili svoju kosu nakon izlaganja suncu isprobajte jedan od proizvoda iz  linije SOlar Sublime – profesionalne linije proizvoda za zaštitu kose izložene suncu, obogaćenu s MexorylS.O. UV-Protect. Bez obzira odlučili se na sprej, mliječni serum, šampon ili neki od drugih proizvoda iz linije, vaša kosa bit će zaštićena. Na taj će način kratka frizura doći do svog punog izražaja, te ćete sigurno njome plijeniti pozornost. 

cameron diaz i carey muligan

Cameron Diaz - prava ljetna frizura za svakoga tko ne želi previše "brinuti" o frizuri, a želi izgledati izazovno i nestašno. Treba napomenuti da je kod ove frizure  bitan dobar dogovor s frizerom o dužini i slojevitom šišanju kako bi frizura najbolje odgovarala vašem obliku lica. Nestašni repići pristaju svima koji imaju četvrtasto lice jer mekanom rubnom linijom ublažavamo jače crte lica. Ako se radi o svijetloj nijansi kose preporuka duboke  njege je Absolute Repaire Cellular maska za stanično obnavljanje kose,  jer nesmijemo zaboraviti da svjetlije nijanse traže intenzivniju i redovitiju njegu. Kao završni styling preporučamo Tecni.Art  Natural Liss termo aktivno mlijeko. Ovaj lagani proizvod naglasit će teksturu kose te sačuvati lepršavost ove uvijek poželjne frizure.

Kao primjer kratke, podignute te veoma elegantne frizure uzeli smo Carey Mulligan, koja je svoju poludugu kosu vezala u punđu što je izvrstan odabir za ljetne večeri. Sama dužina kose za ovakvu frizuru može biti kratka, ali i poluduga, te ne mora prelaziti puno preko ramena. Da biste postigli zaglađeni izgled kose koristite Tecni Art Liss Control gel kremu,a sam prednji dio kose možete posušiti po odabiru unatrag ili sastrane te ga učvrstiti Infinium lakom za kosu,koji je obogaćen ekstraktom sedefa  za blistav sjaj .

evan rachel wood i emma watson

Što reći za ovako prekrasnu "dječačku" kratku kosu Emme Watson, osim da je to pravi odabir za svakoga tko želi svoju dugu kosu zamijeniti modernom i trendy kratkom frizurom te ima hrabrosti pokazati crte lica. Nedostatak ove frizure je da ne trpi velike nepravilnosti lica dok male korekcije(profil glave,dugački vrat)uvijek možete „kamuflirati“ u dogovoru sa svojim frizerom. Samo održavanje je jednostavno te nam je dovoljan samo  vosak za definiciju i sjaj Tecni Art Metallic Gloss. Napomena vezana za one koji se odluče na ovaj drastičniji potez,računajte na odlazakfrizeru svakih 4 do 6tjedana.

Za kraj smo odabrali jako kratke i slične frizure. Iako imaju poveznicu svaka od njih ima određenu "poruku" koju želite poslati u okolinu. Ako želite postići glamurozno pankerski look Evan Rachel Wood, najbolje ćete ga „kopirati“ ako imate lagano valovitu kosu koju u ovom slučaju možete pojačati proizvodom  Tecni.Art Constructor termo aktivnim sprejem  koji pojačava kovrče,naglašava njihovu teksturu te ih isto tako učvršćuje. Kod samog stylinga najbolje je kosu zagladiti unatrag s Contorsionfix  gelom za zaglađen i elastičan završni dojam, čime će prednji dio frizure koji je i nositelj samog looka biti dodatno naglašen.

michelle williams i ginnifer goodwin

Ginnifer Goodwin i Michelle Williams svoje kratke uredno ošišane kose naglasile sunešto dužim šiškama, koje se svakako preporučuju svakome tko ima visoko čelo, a ovisno o vašoj želji mogu se jače ili slabije naglasiti. Kod samog odabira nijanse kose poslušajte svoj unutrašnji glas što bi ovog ljeta željeli biti slatka plavuša ili opaka crnka. Ovakve frizure možete nositi i za večernje i dnevne izlaske, te odjećom i šminkom promijeniti sveukupni dojam. Kod ove frizure želimo zadržati prirodan pokret kose i lepršavost te ne želimo stvoriti efekt kacige. Iz tog vam razloga za styling preporučamo  Tecni.art Fix Move gel za učvršćivanje koji će vašoj kosi pružiti sjaj i prirodan izgled. Kosu ćete lako oblikovati te moći promijeniti izgled i položaj svojih šiški bez da kosa bude gruba na dodir.

L'Oréal Professionnel lajkajte na Facebooku: Facebook INOA i Facebook L'Oréal Professionnel
Pratite i službenu stranicu: INOA

Powered by:
loreal professionnel logo 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.