Za dnevnu šminku - za posao, grad ili školu - koristite jednostavna pravila: šminka mora istaknuti prirodne prednosti, a sakriti nepravilnosti na licu i ne bi trebala biti suviše intenzivna

Irena Herceg
Irena Herceg

Beauty Tips & Tricks by Irena Gojić

Svrha šminke je isticanje ženske osobnosti i individualnog stila. Korištenjem odgovarajuće šminke dobit ćete više samopouzdanja i vaša ženstvenost bit će očita. Za dnevnu šminku - za posao, grad ili školu, koristite jednostavna pravila: šminka mora istaknuti prirodne prednosti, a sakriti nepravilnosti na licu i ne bi trebala biti suviše intenzivna. Šminka mora pomladiti, dati vašem licu svjetlost i djelovati pozitivno na druge. Zato se za dnevni make-up ne koristi previše boja.

Profesionalni vizažisti će vas savršeno našminkati za neku posebnu večeru, vjenčanje ili party. Ali kako da to učinite sami kada idete na posao, važan poslovni sastanak ili čak ako ste kod kuće?!

Glavna pravila uoči šminkanja

1. Odaberite kozmetiku s velikom pažnjom budući da ćete proizvode koristiti svaki dan. Također, važno je da odaberete pravu kozmetiku za vašu kožu. Ako imate osjetljivu kožu, morate biti oprezniji u odabiru proizvoda koji vam odgovaraju.

2. Kozmetika ima rok trajanja i nikada se ne bi trebala koristiti izvan isteka datuma, svakako ga provjerite. O tome sam već pisala („Kada je istekao rok trajanja vaše šminke?").

3. Bitno je da odaberete proizvode koje možete brzo i jednostavno nanijeti jer nitko od nas nema puno vremena ujutro za šminkanje.

žena, dnevni makeup
Glavna pravila dnevnog make-upa 

Uvijek očistite lice i nanesite hidratantnu kremu ujutro ispod šminke. U protivnom će vam koža popiti svu vlagu iz tekućeg pudera i on će nestati. Odaberite puder koji najbolje odgovara vašoj boji i tipu kože te ga dobro razmažite , podočnjake sakrijte laganim tekućim korektorom, a na prištiće i druge nepravilnosti na licu utapkajte korektor u sticku kojeg za prirodniji izgled možete malo pomiješati s tekućim puderom.

Sve to lagano fiksirajte s vrlo malo pudera u prahu ili kamenu za što prirodniji izgled i da bi šminka duže trajala. Na obraze lagano nanesite rumenilo nježne roza ili breskva boje, najbolje tamo gdje se prirodno zarumenite. Obavezno uredite obrve jer one zaokružuju i otvaraju lice.

Tekstura šminke za dnevni make up neka bude polu-mat ili lagano sjajna, nemojte koristiti jako sedefastu šminku niti onu koja daje plastični sjaj. Koristite zemljane tonove i suptilnije nijanse za oči da bi izgled bio što prirodniji. Tamnijom bojom vrlo nježno istaknite konturu oka, unutrašnjost ispunite svjetlijom koju također nanesite tik ispod oka.

Uz sami rub gornjih i donjih trepavica nanesite olovku, najbolje tamno smeđu da biste izbjegli dramatičan izgled. U unutrašnji dio oka obavezno nanesite bijelu olovku za otvoreniji i nježniji pogled. Smeđom maskarom (ako ste svjetlije puti i imate svijetle oči) ili crnom (ako ste tamniji), namažite trepavice u dva sloja. Na usne nanesite sjajilo nježne pastelne boje.

Važna napomena: šminku uvijek treba ukloniti prije odlaska u krevet. Spavanje sa šminkom zaustavlja prirodni proces obnove kože tijekom noći!

www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.