Dva prekrasna mirisa, jedan ženski, drugi muški, za nadolazeću je hladnu sezonu pripremio slavni (i mnogima od nas jako jako dragi) beauty brend iz susjedne Italije – L'Erbolario. Ženski miris nosi naziv – Sfumature di Dalia (Nijanse dalije), a muški – Accordo di Ebano (Akord ebanovine). Jedan nas svojim notama vodi u Meksiko, a drugi u Indiju. Jedan je nježan, puderast i senzualan, a drugi razbuđujuć, vilenjački, šumski... No, ipak, moram odmah na početku istaknuti da koliko god je Accordo di Ebano po svojim klasičnim karakteristikama muški parfem, on također jako dobro stoji na ženskoj koži pa ga bez straha možemo okarakterizirati kao unisex miris

lerbolario dalia i ebano

Parfem L'Erbolario Sfumature di Dalia dolazi u preslatkoj, lagano retro bočici puderasto ružičaste nijanse i inspiriran je čudesnom magijom cvijeta dalije. Dalija je cvijet koji postoji u velikom rasponu boja – od bijele, preko ružičaste, fuksije, crvene, narančaste, žute, do ljubičaste, plave i crne. Nacionalni je simbol Mexica, no iako porijeklo vuče iz Južne Amerike, odlično uspijeva gotovo svuda tako da ćete daliju kao cvijet naći diljem svijeta pa tako i kod nas. Kao akord u parfemima, dalija je jako popularna i koristi se već desetljećima (zapravo - stoljećima). Karakteristična je za bogate i raskošne parfeme iz cvjetne obitelji i vrlo se često se pozicionira u srednje note mirisne piramide. Dalija donosi puderasti, satenski, bogati cvjetni ton, ali je dosta jaka pa se najčešće kombinira sa svježim akordima citrusa, travnatim akordima, akvatičnim i začinskim tonovima.

lerbolario dalia i ebano

Tako se miris L'Erbolario Dalia otvara slasnim akordima slatke naranče, nastavljajući se na palmarosu (limunsku travu), koja pruža svježinu i razbuđujući karakter parfemu. Sočnost i slasni vinski trag mirisu pružaju bobice bijeloga grožđa, a u srcu parfema je bogati, puderasti, nježno izveden akord dalije. Cvjetni, svjež i lagan, lepršavi travnati dojam parfemu podaruje nota egipatskog geranija, dok čitavu olfaktornu strukturu zaokružuje decentan drvenasti ton cedrovine.

lerbolario dalia i ebano

Na mojoj koži miris je blag, nježan i vrlo decentan, balansira između sočnosti, pudera i citrusne svježine. Vrlo je nosiv, a u dry down fazi se nenametljivo povlači bogatim cvjetnim efektom. Ostavlja jedan vrlo elegantan i topao dojam, senzualan i nenametljiv, zbog čega je idealan za hladnije dane kada nosimo težu odjeću, koju će fino osvježiti i oplemeniti.

Kao suprotnost Daliji, u olfaktornom i vizualnom smislu, stiže parfem Accordo di Ebano – posvećen moćnom, tamnom i snažnom, muževnom i simbolikom nabijenom drvetu ebanovine. Miris je pakiran u vizualno efektnu tamno smeđu bočicu, s narančastim detaljima i ukrašen resicama. Ebanovina ovom parfemu daje dominantan i nepogrešiv drvenasti ton – kada zatvorimo oči i udahnemo parfem – on priziva različite mirisne senzacije - akorde šume poslije kiše, meku mahovinu i toplinu drveta koje pucketa u vatri.

lerbolario dalia i ebano

Ebanovina je obogaćena lakim gornjim notama koje je osvježavaju – citrusnim tonovima grejpa i mandarine, uz dodir iskričavog crnog papra te nježnijim notama travnatog elemija i labdanuma. Na muškoj koži ebanovina dolazi do izražaja u svoj svojoj punini, dok na ženskoj koži domniraju svježiji akordi.

lerbolario dalia i ebano

Iako nisam od onih koji se drže nekih strogih pravila prilikom korištenja parfema, jer smatram da ih treba koristiti u skladu s vlastitim trenutnim stanjem emocija i raspoloženja, ipak bih rekla da su ova dva mirisa bolji izbor za hladnije dane. Oba su vrlo topla i pružaju osjećaj ugode i sigurnosti, a ne donose nikakvu težinu i zagušujući efekt. Uz oba mirisa dolaze i prateće linije za tijelo tako da po daliji i ebanovini možete mirisati od glave do pete. : )

Cijene:

L'ERBOLARIO DALIA PARFEM, 50 ml: 204,90
L'ERBOLARIO ACCORDO DI EBANO PARFEM 50 ml: 204,90

Dostupno u ljekarnama diljem Hrvatske i L'Erbolario Storeu Zagreb, Masarykova 6.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.