Vodeći svjetski i domaći brendovi podržali su projekt predstavivši nove proizvode, dok su stručna predavanja održali Damir Podhorski, vlasnik osječkog Escape Studia te Mia Biberović, community menadžerica u Ping Pong dvosmjerne komunikacije. Uspjeh prvog hrvatskog Beauty Blog Daya 2013 prvi je u nizu projekata kojeg je inicirao portal OgledaloOnline.hr

beauty blog day 2013
    Ekipa portala OgledaloOnline.hr, koja stoji iza uspješnog projekta Beauty Blog Day

Beauty Blog Day 2013 započeo je u jutarnjim satima međusobnim predstavljanjem i druženjem beauty blogerica koje su pristigle iz cijele Hrvatske. Otvorenje je održala Ana Popović Kišur, inicijatorica projekta Beauty Blog Day i glavna urednica portala OgledaloOnline.hr predstavivši beautyblog scenu u Hrvatskoj i razvoj blogosfere u Hrvatskoj posljednjih 5 godina.

beauty blog day, zora bjelousov
    Zora Bjelousov, glavna urednica portala Femina.hr, medijskog pokrovitelja Beauty Blog Day-a, uživala je na događanju jer je također strastvena beauty blogerica

Kako je cilj susreta bio edukacija beauty blogera kako bi stekli osnovna marketinška znanja, prvo stručno predavanje održao je Damir Podhorski, vlasnik osječke tvrtke Escape studio na temu „Google Analytics: kako čitati statistiku?" Ovim predavanjem Damir je pružio osnovna znanja kako koristiti i tumačiti statistiku svojih blogova te kako se znati koristiti tim podacima. Stjecanje ovih znanja pomoći će blogericama u stvaranju utjecajnog sadržaja te populariziranju blogosfere općenito. Nakon toga, partner Beauty Blog Day 2013 predstavnici brenda Batiste napravili su show Try it Dry predstavivši novi šampon za suho pranje i to na dva modela. Modeli koji su sudjelovali u showu izabrani su putem facebook natječaja koji je brend osmislio. Stručna predavanja potom je nastavila Mia Biberović, community menadžerica agencije Ping Pong dvosmjerne komunikacije na temu „Društvene mreže.", a beauty partneri Vichy i Somatoline predstavili su svoju strategiju i linije proizvode za 2013. godinu.

beauty blog day 2013

beauty blog day 2013

"Ogledalo od prvog dana podržava beauty blogere i beauty blogosferu. Velik broj sudionika i partnera koji su danas proveli edukativni dan, potvrdili su kako je naša inicijativa došla u pravo vrijeme. Hrvatska beauty scena ovime dobiva novu dimenziju, a činjenica je i kako drži korak sa svjetskim trendovima. Tim koji je više od godine dana radio na osmišljavanju ovog projekta danas zasluženo uživa u uspjehu koji smo postigli.", izjavila je Ana Popović Kišur, inicijatorica projekta Beauty Blog Day 2013 i glavna urednica portala OgledaloOnline.hr.

Neformalno druženje nastavljeno je uz DJ-a i saksofonistu, dok su predstavnici i partneri Beauty Blog Daya 2013 Batiste, Vichy, Diesel, RoC, NovExpert, Lierac, Phyto, Somatoline Cosmetic, Chilly, Borotalco te Kozmo razmjenjivali iskustva sa beauty blogericama i odgovarali na njihova pitanja. Prvi hrvatski Beauty Blog Day 2013 završen je proglašenjem najbolje beauty blogerice za 2012 koja je izabrana temeljem glasanja samih blogerica, a najboljom je proglašena Vesna Melkić s bloga Beauty Addict.

Osim beauty partnera ovaj projekt podržale su tvrtke: Hewlett Packard, Volvo MOTO-RIS, Escape studio, SORTIS Komunikacije te Press Clipping. Portal Femina.hr ponosni je medijski pokrovitelj prvog hrvatskog Beauty Blog Day-a.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.