Izložba "Večera u Emausu" - remek djela jednog od najvećih slikara baroka, Michelangela Merisija da Caravaggia, popraćena je u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu modnom revijom „Večer baroknih kostima" studenata Tekstilno Tehnološkog fakulteta u Zagrebu koji su posjetitelje, uz make-up brend Illamasqua, poveli u uzbudljivi barokni svijet baršuna, svile i čipke

illamasqua i ttf barok

Dok su studenti II. godine prediplomskog studija Modnog dizajna i studenti diplomskog studija kostimografije na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu mjesecima unaprijed pažljivo pripremali barokne kreacije od skice do gotovih kostima, šminku u duhu baroka su realizirali Marija Koprtla, Mihaela Mirković i Marko Ćaćić. 

Ovom prilikom make-up artistica Ivana Bilandžija Billy iz Illamasque je izjavila: „Nama u Illamasqui je iznimna čast sudjelovati na Večeri baroknih kostima povodom izložbe jednog od najvećih slikara svih vremena, a posebno baroka, Carvaggia. Ohrabrili smo mlade talente da putem make up-a javnosti prenesu dah jednog toliko uzbudljivog i izražajnog povijesnog razdoblja kao što je barok. Nije tajna da je život spomenutog slikara koji je promijenio i odredio tijek umjetnosti obilježen ne samo slikom „Večera u Emausu" već i konfliktima, ubojstvima i tučnjavama. Stoga nam je bio imperativ kroz Illamasquine palete podsjetiti na veselije boje i teksture života."

illamasqua i ttf barok

Za savršeni Baroque look trebat će vam:

Illamasqua Skin Base tekuća podloga svijetlih tonova broj 1, 2 ili 3
Illamasqua rumenilo u kamenu Intrigue i Disobey za kontur i highlight
Illamasqua transluscentni puder u prahu 010
Illamasqua ruž Sangers ili Rumenilo u kremi Devour
Illamasqua rumenilo u kamenu Hussy

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.