Među glavne neprijatelje boje svrstavamo vodu, svjetlost i zrak. Zbog njihovog neprestanog djelovanja, koloranti postupno slabe. Obojena kosa blijedi (gubi refleks) te se boja mijenja. Iako voda, zrak i svjetlost utječu na sve tipove kose, u kombinaciji nemaju jednaki učinak na svaki tip kose. Zbog smanjenog prianjanja koloranata u vlaknu, topli tonovi blijede brže od baznih boja

Karolina Krupnicki Jurić
Karolina Krupnicki Jurić

L'Oréal Professionnel

Samo u Europi 55% žena ima obojenu kosu. U salonu i kod kuće te žene zahtijevaju kvalitetne proizvode specijalizirane za njihovu kosu. Upravo iz tog razloga 40% ispitanica kupuje proizvode dizajnirane posebno za njihov tip kose.

Jeste li znali...?

- 7 od 10 žena bira permanentnu boju za kosu
- ono što žene najviše brine pri odabiru permanentne boje za kosu jest da će s vremenom izblijediti.
- 94% žena smatra da je lijepa boja za kosu ona koja ne blijedi
- obojenoj kosi potrebna je veća njega nego prirodnoj kosi. Stalno šamponiranje, kemijski tretmani i vanjske agresije slabe vlakno kose i ubrzavaju blijeđenje boje

Zašto uopće trebamo proizvode specijalizirane za obojanu kosu?

Među glavne neprijatelje boje svrstavamo vodu, svjetlost i zrak. Zbog njihovog neprestanog djelovanja, koloranti postupno slabe. Obojena kosa blijedi (gubi refleks) te se boja mijenja. Iako voda, zrak i svjetlost utječu na sve tipove kose, u kombinaciji nemaju jednaki učinak na svaki tip kose. Zbog smanjenog prianjanja koloranata u vlaknu, topli tonovi blijede brže od baznih boja.

obojena kosa

Kao i priroda, tako i kosa ima svoj vlastiti ritam, raspoloženja, oblike i boje ... Mnoge od vas sigurno su primijetile kako je kosa nevjerojatno krhka. Izgled joj se može promijeniti u nekoliko sati, dana ili mjeseci, zbog raznih faktora može izgubiti svoj sjaj i čvrstoću...

Na prvoj liniji svjetskog tržišta proizvoda za kosu Série Expert ima za cilj svakom frizeru i klijentici ponuditi profesionalnu liniju visoke preciznosti koja njeguje kosu djelujući na sve tri zone vlasi. Ovisno o specifičnostima vaše kose, frizer vam može ponuditi i tehničku uslugu koja će omogućiti da vaša kosa bude trenutno savršena i prekrasna.

Kako voda uništava boju? 

Kao što sam već spomenula, najveći neprijatelj boje je voda. Šamponiranje za šamponiranjem, voda otvara ljuske vlasi. Unatoč svojim ljuskama i prirodnom sebumu kojim je obložena, kosa u dobrom stanju može apsorbirati vodu u količini od 30% svoje težine, 45 % ako je senzibilizirana. Otvaranje ljuskica i bubrenje vlasi zbog vode uzrokuju gubitak supstanci i pigmenta iz kose. Voda k tomu naglašava negativne učinke sunčeve svjetlosti, drugog neprijatelja kose. Pojačava se razaranje melanina te se intenzivira posvjetljivanje u kombinaciji sa sunčevom svjetlosti. Keratin u kosi je oštećen, što kosu čini krhkom i lomljivom. Boja blijedi i gubi svoj sjaj. 

obojena kosa

Kako pomoći kosi? 

Kako bismo spriječili i odgodili procese blijeđenja boje, potrebno je koristiti proizvode i tretmane specijalizirane isključivo za održavanje boje kose. Ovdje će vam u pomoć skočiti linija Vitamino Color s tehnologijom Hydro Resist. Možete izabrati između šampona, maske ili njege koji će zaštiti vašu boju. Ova tehnologija stvara nevidljivi zaštitni film oko vlasi kako bi se spriječilo prodiranje vode. Voda je odbijena, vlas ne bubri, te je boja očuvana. Zbog brzog načina života često stavljamo njegu na mokru kosu. Prije nanošenja njege ipak je potrebno kosu prosušiti ručnikom kako bi sve blagodati njege uspjele prodrijeti što dublje u kosu. Za pravi spa doživljaj u hladne dane zagrijte kosu na koju ste nanijeli masku vrućim ručnikom kojeg ste prethodno namočili u vrućoj vodi i dobro iscijedili. Često želimo ubrzati sušenje kose raznim sušilima koji dodatno 'brišu' boju kose. Uvijek je dobro za kosu da sušilo držimo podalje nikako na njoj jer tek tada ona postaje krhka.

Ako vaša boja kose pretjerano blijedi ona zahtjeva puno jaču njegu odnosno zaštitu. Nova revolucija kristalizacije boje nalazi se u tretmanu Cristalceutic. CRISTALCEUTIC je revolucionarni tretman iz L'Oréal Professionnel koji produžuje životni vijek vaše boje kose. Tretman kristalizacije boje radi se isključivo u salonima uz pomoć tehnologije Glucomineral koji čuva kolorante duboko u srži vlasi te ujedno stvara film koji uljepšava boju. "Glucomineral" prodire duboko u vlakno kose, zadržava agense koloracije i zaključava boju te na taj način produžuje rezultate tretmana koloracije. Od sada pa na dalje, bojenje kose u salonu postat će trenutak opuštanja i blagostanja. Nakon što vam frizer nanese boju, opustite se i uživajte u CRISTALCEUTIC tretmanu. Miris jabuke, mente i ribiza oduševit će vaša osjetila. Nakon ovog tretmana intenzitet boje produžen je do 6 tjedana, kosa je sjajnija, a pramenovi bolje zaštićeni. Savjet: produžite kristalizaciju boje s monodozom Glucominerala, intenzivnim tretmanom kod kuće.

obojena kosa

Draga čitateljice, zaštite svoju boju, i omogućite svojoj kosi da što dulje bude odvažna i blistava. Jer kosa je simbol ljepote i zavodljivosti kojom sigurno zračite.

L'Oréal Professionnel lajkajte na Facebooku: Facebook INOA i Facebook L'Oréal Professionnel
Pratite i službenu stranicu: INOA

Powered by:
l'oreal professionnel

 

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.