Globalni beauty gigant Avon održao je svoju regionalnu godišnju konferenciju te proslavio 130. rođendan u jednom od najljepših hotelskih resorta na Jadranu - Solarisu - nedaleko Šibenika. Ovo je ujedno prvi puta da su mediji imali prilike prisustvovati Avonovoj konferenciji te uživati u iznenađenjima koje je Avon pripremio tijekom prekrasnog, sunčanog vikenda na moru

avon 130 godina

Prije 130 godina, Amerikanac David McConnell, prodavač knjiga (osnivač Avona), kreirao je liniju parfema The Dots (parfemi su mu daleko bolje išli nego knjige :)). Svoju je novu kompaniju nazvao po mjestašcu Stratford na Avonu gdje je rođen njegov omiljeni pisac William Shakespeare. McConnell je američkim kućanicama bez prihoda, koje su potpuno ovisile o svojim muževima otvorio vrata poslovanja, pretvorio ih u Avon Ladies i dao im priliku da razvijaju svoje trgovačke i poslovne vještine. Upravo zbog toga, dan danas Avon inzistira da je kompanija koja je mnogo više od ljepote - kompanija koja osnažuje žene i pruža im mogućnost zarade i uspjeha.

avon 130 godina

avon 130 godina

avon 130 godina

Avonova regionalna ekipa

Svoj 130. rođendan Avon je regionalno proslavio na godišnjoj konferenciji za svoje Avon Ladies u čarobnom ozračju Hotela Ivan, u sklopu hotelskog resorta Solaris, nedaleko Šibenika. Predstavnici medija ovoga su puta također imali čast biti dio Avonove konferencije i raskošne rođendanske proslave. Bila je to i prilika da odsjednemo u čarobnom lifestyle & leisure Hotelu Jure. On je otvoren u svibnju 2016. kompletno je rekonstruiran u ulaganju vrijednom čak 28 milijuna eura. Sofisticirani hotel impresivnog izgleda dobio je tri dodatna kata, a gosti na raspolaganju imaju čak 384 sobe i apartmana za kvalitetan odmor. Slogan for those who work hard and play hard je u skladu s lifestyle & leisure filozofijom hotela. 

avon 130 godina

Avon Coctail party

avon 130 godina

Hotel Jure

Prozračan i elegantan dizajn stvara opuštajuću atmosferu u ambijentu otvorenog koncepta. U baru zanimljivog i razigranog dizajna možete se razbuditi uz šalicu Milani kave. Prava zabava čeka uz vanjski bazen ili na Bijeloj plaži ispred hotela koja je višestruko nagrađivana za čistoću i kakvoću mora. Posebno iskustvo doživjet ćete uz pomno osmišljene tretmane u spa centru Jure Spa, a pravi odmor i opuštanje su zajamčeni u udobnim i prozračnim sobama idealnima za odmor nakon zabave.

avon 130 godina

Spa Jure

Spa Jure, koji smo također posjetili, doista je poseban. Intimne je atmosfere i u svojoj ponudi ima 3 vrste sauna, vanjski bazen s morskom vodom i podvodnom masažom, tea lounge i relaksarij. Iskusni terapeuti svakom gostu pri odabiru tretmana pristupaju individualno i pruže istinsko spa iskustvo. Revitalizacija u ugodnom i opuštajućem ambijentu ove SPA oaze za sve goste koji su +18 je zagarantirana.

avon 130 godina

En Vogue Beach Club

Mnogima od nas vjerojatno je jedno od najljepših iskustava bio posjet beach baru En Vogue. Riječ je o novom klubu i restoranu, koji osvaja svojim chic stilom u kojem prevladavaju crvena i bijela, pružajući balans intenzivno plavoj boji mora. Ležerna atmosfera i opuštanje uz DJ glazbu s koktelom u ruci i nožicama u vodi pružaju pravo osvježenje u lounge zoni dok sjedite u bazenu.

avon 130 godina

Tvrđava Barone

Dakako, nismo ostali samo u Solarsiu, već smo imali prilike prošetati prekrasnom starom jezgrom grada Šibenika i diviti se katedrali Sv. Jakova, najvažnijem sakralnom zdanju u Hrvatskoj s prijelaza iz 15. na 16. stoljeće. Mnoge je ostavio bez daha romantični ugođaj u samostanskom vrtu Sv. Lovre, no ipak, prava avantura dočekala nas je na šibenskim tvrđavama Barone i Sv. Mihovil. Nekoć zapuštene, danas blistaju novim sjajem i novim kulturnim konceptom koji spaja tradiciju i najnovije tehnologije. Na tvrđavi Barone, s koje puca pogled na čitav šibenski kanal, imali smo prilike isprobati naočale za proširenu stvarnost te na hologramski način doživjeti povijest Šibenika.

avon 130 godina

Dalmatinsko selo

Ono što je zaokružilo čaroban Avonov rođendan je proslava u Dalmatinskom selu unutar kompleksa Solaris. Naime, svijet tradicionalne Dalmacije u Dalmatinskom Etno Selu s velikim ponosom predstavljaju domaćini koji će vam ispričati priču o gradnji kamenih kuća kojima je tu udahnut novi život. Gostoljubivost je vidljiva na svakom koraku, a posebno se osjeća u kulinarstvu. U Selu možete kušati delicije prema tradicionalnim recepturama u čijoj se izradi koriste domaće namirnice iz vlastitog vrta. Posebna poslastica je domaći kruh koji se pravi od netom prije mljevenog brašna u stoljetnom mlinu Sela, koje potom pekar pred vama mijesi i peče domaći kruh. Jelima vrhunske kvalitete, a posebno preporučamo jela ispod peke (npr. hobotnica je vrhunska), možete ugoditi svom nepcu, a nakon toga nastaviti s upoznavanjem starih običaja. Tkalja će vam pokazati kako ovladati danas rijetko viđenom vještinom tkanja. U uljari ćete doznati kako se dobiva ulje iz maslina, a ako se želite sami u tome okušati možete doživjeti berbu maslina i napraviti vlastito maslinovo ulje na Soliva danima u Solarisu u drugoj polovici listopada.

avon 130 godina

Lucija Josipović iz Avona s predstavnicama hrvatskih medija

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.