Boja kose koja je zavladala društvenim mrežama i zasigurno obilježila ovu godinu jest – siva! Sve više žena i muškaraca odlučuje se na upravo ovu nijansu

njega sive kose

Za početak je važno imati na umu da se siva boja, bez obzira je li ona svjetlija ili tamnija, mora raditi na svijetloj, plavoj kosi. Ako imate obojenu kosu u tamnije smeđe ili crvene nijanse, bojenje u sivo neće biti moguće u jednom danu, već će se kosa morati postepeno svijetliti.

Kosa se prvo mora posvijetliti i mora se neutralizirati prirodni žuti pigment; tek tada se kreira siva boja, koja također izgleda fantastično u kombinaciji s ljubičastim ili plavim nijansama. Kada se siva boja stavlja na kosu koja ima žućkasti ton, krajnji rezultat će biti mutna, lagano maslinasta boja, što nikako nije poželjno, stoga je takve koloracije bolje prepustiti profesionalcima - frizerima.

njega sive kose

Kako bi postojanost ove boje bila dugotrajnija, važno je posvetiti pažnju proizvodima koje koristite za njegu kose kod kuće. Svakako šampone i tretmane koji su namijenjeni za obojenu kosu i očuvanje hladnog pepeljasto-sivog tona. Apsolutni favoriti za održavanje ove boje su Keune Design Silver Reflex šampon i regenerator. To su proizvodi koji će tijekom svakog pranja kose neutralizirati tople tonove, koji se prirodno nalaze u kosi, i na taj način sprječavati neželjene žute tonove. Mogu se koristiti po potrebi, ovisno o tome koliko je intenzitet sive jak te koliko brzo boja odlazi s kose.

Proizvodi koji su, također, vrlo poželjni su Keune Color Styling Mousse Silver ili Pearl Grey - pjene u boji koje će dodatno naglasiti sive tonove i pritom osigurati bolju dugotrajnost same frizure, dajući kosi teksturu i volumen.

njega sive kose

Ella Dvornik (na slici lijevo)

Ako se odlučite za sivu boju u kombinaciji s ljubičastim ili plavim tonovima, idealan proizvod će biti Keune Color Craving koji se nudi u 8 različitih nijansi, među kojima su svijetlo plava – Powder Blue te svijetlija i intenzivnija ljubičasta – Lovely Lavander i Velvet Violet. Color Craving se može koristiti za održavanje boje kod kuće.

tea martina krasevac furlan

Piše: Tea Martina Kraševac Furlan, Međunarodni Keune edukator
Powered by: Keune

Više informacija potražite na: www.keune.hr
Facebook: Keune Haircosmetics

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.