Kako funkcionira parfem koji nije u tekućem stanju i koji ne špricate na sebe ili ne nanosite vrhom prsta u kapljicama? Ako se mene pita, ova gel formula je fantastična – gel savršeno prijanja uz kožu, ugodan je, svilen, daje jednu novu, vrlo senzualnu dimenziju nanošenju parfema. Dakle, patent je napravljen tako da samo kliknete čep bočice i na drugoj strani vam kroz malu rupicu izađe optimalna količina gela – nanesete ga i razmažete na pulsne točke gdje inače nanosite parfeme i to je to. Divota!

avon today tomorrow always eternal essence de parfum

Kao vjerojatno i većina vas, tijekom života koristila sam mirise u najrazličitijim oblicima – EdP, EdT, EdC, esencija parfema, uljni parfem... Razjasnimo pojmove vrlo kratko, tek toliko da bi kasnije neke stvari bile jasnije (iako vjerujem da to sve već znate, ali za svaki slučaj) – dakle, EdP je eau de parfum/perfume (parfemska voda), EdT je eau de toilette (toaletna voda), EdC je eau de Cologne (kolonjska voda – voda iz Kölna) itd. Njihova razlika temelji se na razlici u koncentraciji sirovina - najlakša verzija je kolonjska voda, kreirana je u gradu Kölnu u 18. stoljeću kao apotekarska mirisna i dezinfekcijska vodica – Echt Kölnisch Wasser – geografski i formulom je strogo određena i patentirana te je danas proizvodi jedino kuća 4711 po originalnoj recepturi.

EdT (toaletna voda) je nešto malo koncentriranija od EdC, ali i dalje puno slabija od parfemske vode pa zato EdP puno duže traje na koži. Najintenzivnije na koži ostaje ekstrakt parfema – visoko-koncentrirana kompozicija aktivnih mirisnih sastojaka, dok su tzv. uljni parfemi vrlo uobičajeni u niche industriji i sadrže viši udio eteričnih ulja, nanose se na svježe opranu kožu, čeka se da se upiju i vrlo dugo isparavaju iz kože. Cijene svih ovih mirisnih varijanti su također različite pa su u pravilu najskuplje esencije parfema i uljni mirisi.

avon today tomorrow always eternal essence de parfum

Sve ovo govorim vam zato jer se ovog proljeća na svjetskom tržištu pojavila esencija parfema u potpuno novom inovativnom obliku koji do sada nije postojao – u obliku, odnosno teksturi - gela. Riječ je o prvom gel parfemu na svijetu – Today Tomorrow Always Eternal Essence de Parfum – i lansirao ga je beauty gigant Avon. S obzirom na svoju specifičnost, esencija parfema u gelu odmah je patentirana, tako da je Avon trenutno jedina tvrtka koji proizvod nešto ovakvo.

No krenimo redom – mnoge od vas sigurno su čule, ali i koristile kultni Avonov parfem TTA (Today Tomorrow Always) u originalu ili u nekoj od njegovih varijacija – TTA Today, TTA Tomorrow, TTA Always, TTA Heart itd. Riječ je o kultnom Avonovom mirisu (EdP) koji se proizvodi već godinama te koji predstavlja ogroman hit u kategoriji komercijalnih parfema na globalnoj razini, ali i u našoj regiji. Ovog proljeća, u čudesnoj novoj luksuznoj ambalaži, stiže sasvim nova verzija TTA mirisa – Eternal Essence de Parfum – dakle, esencija parfema, mirisna inovacija u teksturi gela.

avon today tomorrow always eternal essence de parfum

Što se tiče olfaktorne kompozicije, tu se ništa nije previše mijenjalo – TTA Eternal ostaje jednako onako prekrasan kao i prije – bogata, raskošna cvjetno-voćna kompozicija, koju obožavaju i nose žene diljem svijeta i koja je doista ostala uvijek jedna od najljepših Avonovih parfemskih kompozicija.

avon today tomorrow always eternal essence de parfum

U gornjim su notama svježi bergamot i i sočna dunja, uz decentni ton ljubičica. Srce mirisa predstavlja raskošan cvjetni buket – miks bogatih tonova magnolije, božura i jasmina. Priču zaokružuju donje note sandalovine, mošusa i kašmira, pružajući dodir elegancije i smirujući cvjetno voćnu zaigranost. Today Tomorrow Always Eternal je topao, sočan, vrlo senzualan miris, bogatog cvjetnog karaktera, uz svježi trag citrusa i sočnost dunje. Nenametljiv je, elegantan, jednostavan u svojoj ljepoti i lako nosiv. Upravo zbog toga ostao je na tronu kao jedan od najomiljenijih Avonovih mirisa ikada, koji nikad nije povučen iz prodaje.

E sad, kako funkcionira parfem koji nije u tekućem stanju i koji ne špricate na sebe ili ne nanosite vrhom prsta u kapljicama? Ako se mene pita, ova gel formula je fantastična – gel savršeno prijanja uz kožu, ugodan je, svilen, daje jednu novu, vrlo senzualnu dimenziju nanošenju parfema. Dakle, patent je napravljen tako da samo kliknete čep bočice i na drugoj strani vam kroz malu rupicu izađe optimalna količina gela – nanesete ga i razmažete na pulsne točke gdje inače nanosite parfeme i to je to. Naravno, ne nanosite ga na odjeću i kosu.

avon today tomorrow always eternal essence de parfum

Senzorika nanošenja mirisa na ovaj način je stvarno senzualna, neponovljiva i sasvim drugačija – jedno novo mirisno-taktilno iskustvo, uz svileni dodir gela na koži. Esencija parfema u ovom obliku omogućava puno sporije hlapljenje gornjih i srednjih nota (koje inače imaju puno sitnije molekule od donjih nota pa puno brže isparavaju). Dakle, u ovom se obliku esencija parfema još duže zadržava na koži, produžuje se osjet mirisa i stvara jedno iskustvo koje vam klasični EdT i EdP ne mogu pružiti.

avon today tomorrow always eternal essence de parfum

Pakiranje je prekrasno, luksuzno i inovativno – stakleno postolje na kojem se nalazi bijelo zlatna ambalaža s gel-mirisom – glatkim oblim aplikatorom kojim osim nanošenja mirisa možete lagano i izmasirati kožu. Vrlo ugodno i praktično. Ova tekstura i cijela ova priča, mene su oduševile, posebno zbog maksimalne trajnosti mirisa – gel se upija u kožu i njegove se molekule ponašaju sasvim drugačije nego kada su u vodenom obliku. Ako ste znatiželjne i ako volite ovakve mirisne inovacije, svakako vam od srca preporučam da isprobate ovaj divan proizvod i javite mi svoje dojmove.

avon today tomorrow always eternal essence de parfum

Također, o ovom mirisu ćemo razgovarati u petak, 17.04. u 20 sati na live mirisnoj radionici – pridružite nam se na parfemskom druženju na službenom Avonovom Instagram profilu @avonhrvatska

Cijena: 209,90 kn
Avon katalog - možete naručiti preko svoje Avon Lady, ali i direktno preko weba.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.