Knjiga "Zbogom kiselini" istražuje potencijalno štetne učinke mokraćne kiseline, koju je medicina dosad uglavnom zanemarivala kao nevažnu, otpadnu tvar, te otkriva kako ih izbjeći te živjeti dulje i zdravije

zbogom kiselini

Što je zajedničko pretilosti, inzulinskoj rezistenciji, šećernoj bolesti, nealkoholnoj masnoj bolesti jetre, povišenom krvnom tlaku, srčano-žilnoj bolesti, moždanom udaru, neurološkim poremećajima i prijevremenoj smrti? Visoka razina mokraćne kiseline. 

"Zbogom kiselini" novi je naslov autora Davida Perlmuttera koji je svjetsku slavu stekao uspješnicama "Detoks uma", "Inteligentna prehrana" i "Zdrava probava – zdrav mozak". U najnovijoj knjizi David Perlmutter ujedinio je snage s profesionalnom književnicom i književnom suradnicom Kristin Loberg

Nimalo bezazlena otpadna tvar

Mokraćna kiselina često se opisuje kao bezazlena, "otpadna tvar" metabolizma, usputan nusproizvod naše normalne fiziologije. Ali ona nipošto nije beznačajna ili nevrijedna naše pozornosti. Naprotiv, znanstvena literatura obiluje dokazima koji upućuju na to da je u pozadini brojnih dugotrajnih zdravstvenih problema upravo povišena razina mokraćne kiseline. No, spoznaje o toj povezanosti još uvijek nisu pronašle put u medicinsku praksu. 

35 recepata, kvizovi, dijeta...

Autor kroz pristupačan spoj znanosti i praktičnih savjeta razotkriva opasnu istinu o mokraćnoj kiselini te nudi neprocjenjive strategije za nadziranje njezine razine, kao i informacije koje su čitateljima potrebne kako bi živjeli dulje i zdravije. "Zbogom kiselini" uključuje revolucionarnu MMK dijetu ("manje mokraćne kiseline"), 35 ukusnih recepata, kvizove za samoprocjenu i trotjedni program za snižavanje razine mokraćne kiseline.

"Jedna od najvažnijih knjiga o ljudskom zdravlju ovoga desetljeća", tako ju je opisao dr. sc. prof. David Sinclair s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Harvard, a u Hrvatsku dolazi u izdanju Mozaika knjiga i prijevodu Aleksandre Barlović. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.