Priručnik "Paradoks biljaka" Stevena R. Gundryja preispituje predodžbu biljaka kao "zdrave hrane", razjašnjava skrivene opasnosti koje se nalaze u vašem tanjuru i pronalazi sasvim novi način na koji možete konzumirati cjelovite namirnice
Većina je nas čula za gluten – protein koji je moguće pronaći u pšenici i koji uzrokuje upale u našem tijelu. Svake godine trošimo mnoštvo novca prateći bezglutenske dijete, sve s namjerom da sačuvamo naše zdravlje. No što ako sve to vrijeme nismo uočili pravi uzrok problema?
U "Paradoksu biljaka" renomirani kardiolog dr. Steven R. Gundry otkriva da je gluten samo jedan od vrlo toksičnih biljnih proteina koje nazivamo lektini. Lektini se nalaze ne samo u žitaricama poput pšenice već i u "bezglutenskoj" hrani koju većina nas smatra zdravom, uključujući razne vrste voća, povrća, orašastih plodova, mahunarki i uobičajenih mliječnih proizvoda. Jednom kada konzumiramo te proteine oni u našim tijelima pokreću svojevrstan kemijski rat, izazivajući upalne reakcije koje mogu dovesti do dobivanja na težini i težih zdravstvenih problema.
Tijekom karijere, dr. Gundry je uspješno liječio desetke tisuća pacijenata koji su patili od raznih autoimunih bolesti, dijabetesa, problema s probavom, kardiovaskularnih i neurodegenerativnih bolesti, navodeći ih na promjenu prehrane koja dovodi do detoksikacije stanica, obnove utrobe i sveopće njege tijela. Stoga u "Paradoksu biljaka" dr. Gundry dijeli svoj uspješan program s čitateljima diljem svijeta. Knjiga, u prijevodu Mirjane Paić Jurinić, nudi potpuni popis vrsta hrane koje sadrže lektine te zamjenu za svaku od njih, detaljan plan prehrane i detoksikacije te ukusne recepte za hranu koja ne sadrži lektine.
"Pročitala sam ovu knjigu i zaista je djelovala! Moja je autoimuna bolest nestala i izgubila sam 15 kilograma", rekla je o ovom načinu prehrane slavna američka pjevačica Kelly Clarkson.
beba
@15.03.2021. 11:25 0Zanimljivo:))))
Minimojka
@15.03.2021. 12:30 1treba stvarno paziti sto jedemo
Superwoman
@15.03.2021. 15:05 1Hm, nikad nisam razmišljala o hrani na takav način... bilo bi lijepo "baciti oko" na sadržaj ove knjige...
golub
@15.03.2021. 15:32 1Zvuči super, voljela bi pročitati.