Termalna voda pozitivno utječe na naše zdravlje i vitalnost. Iako se u zadnje vrijeme najčešće spominje u kontekstu stabilizacije oštećene epidermalne kožne barijere i kod svakodnevne njege kože, termalna voda ima mnogo drugih blagodati poznatih još iz antičkih vremena

termalnavoda_zdravlje_cijela

Popularne slovenske terme, Terme Olimia, smještene u mjestu Podčetrtek, sat vremena od Zagreba podignute su upravo na jednom takvom termalnom izvoru. Termalna voda Terme Olimia priznato je prirodno ljekovito sredstvo, a posebna je i po tome što je pitka.

Ljekovite odlike ove termalne vode potvrđuju se desetljećima i koriste u terapeutske svrhe i prilikom liječenja. Dolazi s dubine od 520 metara, izvire na području kampa Natura i Termalnoga parka Aqualuna, a na zdravlje utječe tako što:

 - smanjuje napetost mišića, povećava gipkost i grubu mišićnu snagu, te ublažava bolove

 - popravlja prokrvljenost tijela, ubrzava metabolizam i izlučivanje toksina

 - djeluje protuupalno i štiti od bakterija

 - na kožu djeluje blagotvorno, prije svega kod kroničnih kožnih bolesti

 - plivanje u termalnoj vodi opušta endorfine - hormone sreće

termalnavoda_zdravlje_cijela1

Prirodno ljekovito sredstvo Terma Olimia je blago radioaktivna termalna voda s temperaturom od 30 do 37 °C, koja sadrži magnezij, kalcij i hidrogen-karbonate. Na izvoru postiže temperaturu od 24° do 44° C. Temperatura u bazenima - Orhidelia, Termalija, hotel Breza, Aqualuna - postiže se  miješanjem vode iz pojedinih izvora.

Tijekom istraživanja bioloških učinaka termalne vode na institutu Bion ustanovljeno je da termalna voda ima odlično biopolje - stabilno, povezujuće i vitalizirajuće. Upravo to biopolje zaslužno je za brojne učinke koje ima termalna voda.

Uz kupanje u bazenima, Terme Olimia gostima nudi i popularne individualne kupke u termalnoj vodi, kupke pomoću dizala, biserne kupke uz dodatak ljekovitog bilja, s prirodnim ekstraktom hrastove kore, podvodne masaže, kao i inhalacije pogodne za alergičare i sve osobe koje žive u gradu.

termalnavoda_zdravlje_cijela2

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.