Novu tehnologiju laserske korekcije vida koju odobrava NASA, jedinstvenu u Hrvatskoj, predstavio je jedan od najboljih kirurga iz tog područja, ugledni američki stručnjak, medicinski direktor Optical Expressa dr. Steve Schallhorn, bivši pilot TOPGUN-a čija su pilotska iskustva korištena u svjetskom kino-hitu "Top Gun"

optical express visumed centar, konferencija za novinare, vip uzvanici

Mnogi poznati Hrvati podvrgnuli su se operaciji vida u Optical Express VisuMed centru, između ostalih, Goran Ivanišević, Kristijan Curavić, Ivana Brkljačić, Mirjana Hrga, Mirna Zidarić, Uršula Tolj, Iva Jerković, Sandi Cenov, Kristina Smoje, Renata Sopek i mnogi drugi.

Na konferenciji za medije održanoj u restoranu Takenoko u zagrebačkom Centru Kaptol, Tvrtka Optical Express VisuMed centar predstavila je revolucionarnu tehnologiju za lasersku korekciju vida koja će i hrvatskim građanima omogućiti rješavanje problema s vidom u slučajevima u kojima dosad to nije bilo moguće. Najnovije lasere predstavio je glavni medicinski direktor Optical Express grupe, ujedno jedan od najpoznatijih očnih kirurga na svijetu dr. Steve Schallhorn. Ovu inovativnu tehnologiju odobrila je 2007. godine američka agencija za svemirska istraživanja - NASA (National Aeronautics and Space Administration).

Povećanje preciznosti zahvata i smanjenje mogućih komplikacija

Nakon saznanja koliko je u bestežinskom stanju zapravo teško staviti kontaktne leće ili ih očistiti, započela su istraživanja kako pomoći svemirskim putnicima u tim slučajevima. Rješenje je definitivno laserska korekcija vida, ali ne uz pomoć bilo koje tehnologije. Nakon intenzivnih istraživanja pokazalo se da upravo ova tehnologija zadovoljava visoke NASA-ine kriterije... Tako će odsada, osim klasične korekcije kratkovidnosti i dalekovidnosti, biti moguće ukloniti smetnje višeg reda kao što su odbljesci, razlivena slika, smetnje u noćnoj vožnji i slično. Novi laseri IntraLase i VISX S4 Star povećavaju preciznost zahvata i smanjuju mogućnost komplikacija. 

zeleno okoNASA je vodeći svjetski znanstveno-istraživački centar, začetnik budućnosti istraživanja svemira, znanstvenih otkrića i istraživanja u aeronautici pa su kriteriji prema kojima odobrava korištenje novih tehnologija i metoda, bilo za potrebe njihovih daljnjih istraživanja, bilo za korištenje radi dobrobiti svemirskih putnika, iznimno strogi i visoki. Godine 2007. NASA je za svoje astronaute odobrila platformu laserske korekcije vida koja uključuje lasere VISX S4 Custom Vue excimer i IntraLase. Riječ je o tehnologiji Custom Vue i femtosekundnom laseru koji omogućuju potpuno individualan pristup pacijentu pa time i veću preciznost i sigurnost prilikom obavljanja zahvata., pojasnio je dr. Shallhorn.

Brzo, bezbolno i u trendu

Inače, laserska korekcija vida traje samo 20-ak minuta i potpuno je bezbolna, a oporavak traje tek nekoliko dana i ne utječe na uobičajenu dnevnu rutinu. O sve većoj popularnosti ovakvih zahvata svjedoče i brojni poznati Hrvati koji su se odlučili na ovaj zahvat u centru Optical Express Visumed.

Centar Optical Express VisuMed u Zagrebu jedini je u Hrvatskoj koji nudi ovakvu tehnologiju, a dosad je u njemu izvedeno preko 2500 zahvata korekcije vida. Slično kao i u svijetu, gdje su se na laserske operacije očiju odlučile brojne slavne osobe poput Tigera Woodsa te Cindy Crawford, ni poznati Hrvati nisu ostali imuni na ovaj zahvat koji mijenja život. Tako su uspješnim korekcijama vida podvrgnuli sportaši Goran Ivanišević, Kristijan Curavić, Ivana Brkljačić i Mario Stojić, trener Neven Spahija, novinarke Mirna Zidarić, Uršula Tolj i Mirjana Hrga, dame iz svijeta medija i mode Renata Sopek, Kristina Smoje i Iva Jerković, te brojne druge osobe iz javnog života.

Nikada nisam osobito voljela nositi naočale, a na kontaktne leće se nikako nisam mogla naviknuti. Naočale mi smetaju pri obavljanju mog posla, a od kada se intenzivno bavim vježbanjem, shvatila sam da mi je dioptrija postala sve veći teret. Da sam znala da je ovako jednostavno riješiti se naočala, već bih se prije odlučila na taj korak. Pa to stvarno ništa ne boli, i što je najbolje mogu se vrlo brzo vratiti u dnevnu rutinu. Trenirati sam počela već za par dana, a ono što me je najviše oduševilo jest činjenica da sam pred televizijske reflektore stala već dva dana nakon zahvata., izjavila je Renata Sopek.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.