Dr. Joel Fuhrman, vodeći stručnjak i ugledni specijalist za prevenciju i liječenje bolesti,već godinama ljudima pomaže da pomoću prehrane postignu optimalni imunitet. Najnovija istraživanja na području medicine i nutricionizma, na kojima dr. Fuhrman bazira ovu knjigu, dokazuju da sami možemo ojačati svoju prirodnu zaštitu

superimunitet

„Superimunitet je najbolje definirati kao imunološki sustav koji funkcionira u svojem punom potencijalu. Suvremena je znanost napredovala toliko da raspolažemo dokazima koji govore da odgovarajuće sirovine i prehrambeni čimbenici mogu udvostručiti ili utrostručiti zaštitnu moć imunološkog sustava. Ako to činimo ... obrambeni sustav tijela poprima junačke značajke – a vi više gotovo uopće ne pobolijevate. I još važnije, ta vam promjena prosječnog imuniteta u superimunitet može spasiti život.", piše dr. Fuhrman u knjizi.

Dr. Joel Fuhrman, vodeći stručnjak i ugledni specijalist za prevenciju i liječenje bolesti,već godinama ljudima pomaže da pomoću prehrane postignu optimalni imunitet. Najnovija istraživanja na području medicine i nutricionizma, na kojima dr. Fuhrman bazira ovu knjigu, dokazuju da sami možemo ojačati zaštitu od alergija, prehlada, gripe, i drugih infekcija, ali i puno napraviti na prevenciji težih oboljenja kao što je, primjerice, rak, i to sve bez skupih i agresivnih tretmana i lijekova. Trebamo samo mudro birati što jedemo.

Osnovu naše prehrane, prema dr. Fuhrmanu, trebale bi činiti namirnice kao što je zeleno lisnato povrće koje naziva kraljevskom obitelji u svijetu povrća, a izrazito važnim namirnicama smatra nar, sve vrste luka, kupus, blitvu, raštiku, brokulu, zatim gljive, bobičasto voće, mahunarke i sjemenke. Njegova se piramida prehrane stoga pomalo razlikuje od one na koju smo navikli jer njezinu najširu bazu, odnosno 30-60% čini povrće (što ne uključuje krumpir), zatim dolazi voće, sjemenke, orašasti plodovi te mahunarke. Cjelovite žitarice i krumpir treba jesti umjereno, a sve ostale namirnice kao što su jaja, mlijeko, meso i prerađenu hranu, rijetko.

Opisi zapanjujućih rezultata koje su postigli njegovi pacijenti mogu vas potaknuti da, isprobavajući preporuke koje daje dr. Fuhrman, napravite korak naprijed za svoje zdravlje.

„Razmatranje više od 206 epidemioloških studija otkriva da se konzumacija sirovog zelenog povrća najdosljednije i najuvjerljivije povezuje sa smanjenjem učestalosti raka svih tipova, uključujući rak želuca, gušterače, debelog crijeva i dojke. Koliko zelenog povrća vi dnevno pojedete?", zaključuje dr. Fuhrman.

Cijena: 155 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.