Cistitis zahvaća žene čak 50 puta češće nego muškarce. Glavni razlog je u ženskoj fiziologiji. Također, ženski urin ima ima viši pH nego muški (kiselost urina smanjuje rast bakterija), pogotovo tijekom trudnoće. Siguran tretman infekcije je obavezan i u tom se kontekstu prirodna rješenja smatraju izvrsnim za prevenciju i tretiranje upale mjehura

arkopharma cys control fort

Cistitis ili upala mokraćnog mjehura predstavlja upalni odgovor na prijanjanje bakterija na površinu mjehura i sluznicu uretre. Urin je inače fiziološki sterilan zahvaljujući obrambenim mehanizmima protiv infekcija: ph razini, koncentraciji uree i amonijaka, a i samo mokrenje (približno 1.5 litre urina dnevno) je također obrambeni mehanizam. No, to se mijenja kad dođe do upale mjehura. Urinarna infekcija je prilično česta tijekom trudnoće (fiziološko širenje urinarnog trakta, hormoni, alkalizacija urina itd.) te zahvaća oko 4-10% trudnica. Ukoliko se ne liječi, može imati ozbiljne posljedice za majku i fetus – može se razviti u upalu bubrega koja može uzrokovati spontani pobačaj, sporiji razvoj fetusa ili prijevremeni porod.

Arkopharma Cys‐Control Fort je dodatak prehrani s D-manozom (vrsta prirodnog šećera koji nalazimo u brojnim voćkama), brusnicom i vrijeskom, snažno i 100 % prirodno rješenje protiv urinarnih infekcija s poznatim učinkom D-manoze, američke brusnice s 36 mg proantocijanidina te vrijeska, prirodnog diuretika s dokazanim antibakterijskim učinkom na 30 vrsta uropatogenih bakterija. Brusnica u Cys-Control je strogo probrana od strane stručnjaka Arkopharme kako bi se osigurala optimalna količina proantocijanidina A-tipa (PAC-A), čija konzumacija od 36 mg dnevno, dokazano smanjuje prijanjanje bakterije E. coli na stijenke mjehura i mokraćnog trakta.

Cijena: 
14 vrećica; 179,80 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.