Mnoge žene odustaju od ideje o korištenju menstrualnih čašica kada misle na toalete na radnom mjestu. Lakše je umetnuti i isprazniti menstrualnu čašicu kod kuće ili na odmoru kada imate više vremena da se posvetite sebi i svojem tijelu, ali nošenje čašice tijekom radnog vremena i pražnjenje u zajedničkim toaletima ne bi trebalo biti zastrašujuće ako pratitite INTIMINA savjete

intimina

Najvažnija stvar kod korištenja menstrualne čašice je da vam ona omogućuje da zaboravite na menstruaciju, tako što pruža do 12 sati zaštite od propuštanja. Ovisno o obilnosti krvarenja, čašicu je dovoljno isprazniti i očistiti samo kad se probudite i prije odlaska u krevet - i to u udobnosti vlastitog doma. Ako znate da imate obilnija krvarenja od prosječne žene, možete probati menstrualnu čašicu Ziggy Cup koja ima veći kapacitet od većine čašica. Ali u slučaju da vam je krvarenje izuzetno obilno, možda ćete trebati isprazniti menstrualnu čašicu tijekom radnog vremena. To vam ne bi trebalo izazivati neugodu niti biste trebali brinuti o tome da će vas kolegice vidjeti kako izlazite iz toaleta i hodate do umivaonika s krvavim rukama i hlačama oko gležnjeva. Ništa se takvo neće dogoditi. U tvrtki INTIMINA, posvećenoj kreiranju proizvoda za žensko intimno zdravlje, tvrde da pražnjenje čašice u javnim toaletima uopće nije teško.

Neka radna mjesta imaju toalete s umivaonicima koji olakšavaju pražnjenje i ispiranje menstrualne čašice. U slučaju da umivaonika nema, jednostavno slijedite ove jednostavne korake i postat ćete vrlo brzo stručni u korištenju čašice:

● Prvo što morate zapamtiti je da kada god trebate dodirivati sebe ili svoju menstrualnu čašicu - operete ruke. Tako ćete smanjiti rizik od infekcija i osigurati da su vam vagina i područje oko vagine čisti. Najbolje menstrualne čašice napravljene su od 100-postotnog medicinskog silikona koji je otporan na bakterije, tako da ga nije potrebno sterilizirati nakon svake uporabe.

● Nakon što ste izvadili čašicu i bacili njen sadržaj u toalet, obrišite je toaletnim papirom ili nosite bočicu vode i isperite čašicu iznad WC školjke. Ako ne obrišete ili ne isperete čašicu, to je u redu. Krv na čašici je iz vaše vagine, tako da je možete samo isprazniti i vratiti.

● Obrišite prste toaletnim papirom ili vlažnom maramicom ako želite izaći do umivaonika da operete ruke. Ako nemate problema s umetanjem tampona bez upotrebe aplikatora, tada vam ni umetanje čašice ne bi trebalo biti odbojno jer se radi o sličnom postupku.

Korištenje menstrualne čašice nije samo dobro za vaše tijelo, već je i ekološki prihvatljivo. Jedna čašica može trajati 10 godina i može zamijeniti 1625 tampona, zato treba imati na umu kako takav proizvod pozitivno utječe na okoliš. I na vaš novčanik. Ako želite biti dodatno diskretni na radnom mjestu, probajte Lily Cup Compact, sklopivu čašicu koja dolazi s malom futrolom veličine balzama za usne, tako da je možete ubaciti u torbicu ili gurnuti u džep. Tako nema više potrebe da u torbi nosite zalihe uložaka i tampona, te da, dok hodate do toaleta na radnom mjestu, strahujete da će vam iz torbe sve ispasti i prosuti se pred svima.

Za kraj je važno napomenuti da, prije nego što započnete korištenje menstrualne čašice na radnome mjestu, izvježbate rutinu vađenja, pražnjenja i ponovnog umetanja kod kuće. I zapamtite, lako je. Samo krenite i vaše će tijelo biti zahvalno.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.