Kolekcija  nakita dizajnerice Tanje Topolovec temelji se na poimanju nakita kao odjevnog predmeta koji samostalno izražava raspoloženje i stavove osobe koja ga nosi. Želja mu je pobjeći od okvira klasičnog nakita u svijet mašte i na taj put povesti svoju vlasnicu

tanja topolovec, bradate ogrlice

Nakit je inspiriran etno motivima i steam punkom, koji se na trenutke ukazuju u ovoj pomalo ekstravagantnoj kombinaciji reciklirane kože, umjetnog krzna, perlica, filca, satena, starih i zaboravljenih satova, nakita  i ukrasa. Futuristički spoj starih tehnika i retro elemenata daje novi kontekst za iščitavanje njihovog značenja, a namijenjen  je osobama koje u svakom danu nalaze novu inspiraciju i izazov.

tanja topolovec, bradate ogrlice

U ovim će ogrlicama djelić sebe sigurno prepoznati žene s puno samopouzdanja i izraženim stavovima, kao i one koje više od pretrpanih ormare cijene nekolicinu, za njih dragocjenih stvari. U sklopu modnog natječaja Krpa (zadatak na koji se prijavilo 40 dizajnera) ovaj nakit osvaja drugo mjesto i snimanje modnog editorijala. Fotografije koej vidite potpisuje Karmen Poznić iz Oblak Photographyja, za šminku je zaslužna Tena Bašić, dok je  žena s „bradom" u odjeći modnog branda I-GLE Alina Grbac.

tanja topolovec, bradate ogrlice

Dizajnerica Tanja Topolovec, autorica ovog nesvakidašnjeg nakita, diplomirala je na Akademiji lijepih umjetnosti u Milanu na odjelu dizajna i scenografije, izlaže u brojnim galerijama u zemlji i inozemstvu. Povratkom u Hrvatsku organizirala je nekoliko skupnih izložbi, festivala (EKO-lutka festival, EEII, MMKamp, VOXfeminae) te osniva udrugu UKE u Križevcima. Seli se u Zagreb i tu počinje suradnju sa nekoliko umjetničkih kolektiva kroz multimedijalne performanse i evente. Kao VJ-ica nastupa u Hrvatskoj, Austriji, Italiji, Nizozemskoj, Švicarskoj, Americi, a njezini video radovi  filmovi se prikazuju na festivalima u zemlji i inozemstvu. Sudjeluje na umjetničkim kolonijama, stručnim seminarima i rezidencijskim programima (Hrvatska, Austrija, Nizozemska, Turska, Amerika). Istovremeno se bavi i modom, izlaže na skupnim i samostalnim revijama, radi kao stilistica, ali i kao dizajnerica za Magmu i MIT studio.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.