FREYWILLE nakit jedinstven je po autentičnom umjetničkom dizajnu bogatom raskošnim i živopisnim motivima te inspiriran najvećim majstorima slikarstva; Monet, Klimt, Hundertwasser i Mucha. Svaki  komad nakita ručno se izrađuje u izvornom ateljeu u središtu Beča, na istoj lokaciji još od 1951. Ovaj austrijski brand prisutan je s više od 90 butika u 35 zemalja, a od sada i u Zagrebu! FREYWILLE donosi onaj savršen osjećaj da živite umjetnost svaki dan

freiwille nakit

Na otvorenju FREYWILLE butika u Zagrebu, Iva Šuletnić izvrsno se snašla u ulozi kustosice i predstavila tri seta dizajna iz FREYWILLE kolekcije Hommage à Gustav Klimt - Adele Bloch-Bauer, Hope i Nixe, sastavljenih od narukvica, ogrlica, prstenja, privjesaka, naušnica i elegantnih satova. Iako inspirirani velikim Klimtovim remek-djelima, svaki je set nezavisan umjetnički rad FREYWILLE umjetnika, no kao vidljiva stvaralačka poveznica između Klimta i FREYWILLE-a, marljivo je i brižljivo proučavanje svakog detalja.

freiwille nakit

U setu inspiriranom Klimtovim slavnim portretom Adele Bloch-Bauer prevladavaju zlatne spirale simbolizirajući snagu ženstvenosti i erotike, a upotpunjene su ornamentima toplijih i hladnijih boja koji zrače bezvremenskom elegancijom i energijom. Set Hope, karakterističan po svojim živim bojama kombiniranim sa zlatom i nježnim spiralama, predstavlja optimističan pogled na budućnost, nadu kao duhovnu i ljudsku kariku koja nas okružuje s ljubavlju.Raskošnom, luksuznom ornamentikom zrači set Nixe. Skladno sastavljeni motivi odražavaju isprepletenu pozu dvije figure. Simbolizira realizaciju ženskog misterija i slavljenje njene putenosti.

Raskošan i u svijetu jedinstven FREYWILLE nakit od finog emajla ukrašenog 18 kt i 24 kt zlatom, ugodna atmosfera uz glazbu hrvatske dive Nine Badrić te umjetnička djela znamenitog austrijskog slikara Gustava Klimta, obilježila su otvorenje ekskluzivnog FREYWILLE butika u Zagrebu, u Preradovićevoj 2.

freiwille nakit

U nastavku večeri za nezaboravnu i ugodnu atmosferu pobrinula se glazbena diva Nina Badrić koju je FREYWILLE angažirao za svoju ambasadoricu u Hrvatskoj. Emotivan i osebujan Ninin nastup utjelovio je unutarnju snagu i stav koji karakterizira sve žene koje vole ovaj umjetnički nakit, ali i pripremio publiku za jedinstvenu living art izložbu posvećenu obilježavanju 150. godišnjice rođenja znamenitog austrijskog slikara Gustava Klimta.

freiwille nakit

 

Nina Badrić je oduševljena raskošnim FREYWILLE nakitom koji ujedinjuje  eleganciju i umjetnost. "Velika je čast biti ambasadorom svjetski poznatog branda FREYWILLE u Hrvatskoj! Njegova energija i inspiracija desetljećima se crpi  iz lojalnosti jednoj predivnoj  tradiciji; više od 60 godina nakit se ručno stvara i umjetnički oslikava u izvornom ateljeu u Beču. Ljubav prema umjetnosti, vrhunska izvedba i duboko poštovanje prema drugim kulturama, definiraju rad i uspjeh FREYWILLE kompanije te predstavljaju ono s čime se mogu poistovjetiti. FREYWILLE nakit je otmjen, osebujan i trajne vrijednosti. Svaki komad je malo unikatno umjetničko djelo koje slavi humanizam, kreativnost i veličanstvenost života koja proizlazi iz obilja prekrasnih ljudskih emocija. FREYWILLE nakit  biraju snažne, moderne žene, istančanog ukusa i snažno razvijene osobnosti kako bi istaknule svoju gracioznost i  privlačnost, ali prije svega svoju unutarnju snagu i stav" - izjavila je Nina Badrić.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.