Inspiracija etno momentima nerijetka je u suvremenoj modi i uvijek rezultira osebujnim modnim rješenjima. Jučer je na press konferenciji Modnog ormara poznata dizajnerica Anita Zannotti Štulec predstavila spoj štikle i opanka, cipelu koja ne samo da fantastično izgleda, nego je i nevjerojatno udobna

shootacchi

"Shootacchi - kombinacija štikle i opanka - izrađena je tradicionalnim tehnikama manufakturne izrade opanaka - prepletanjem i provlačenjem tj. fizovanjem kožnih traka." - objasnila je Anita Zannotti Štulec. Shootacchi je neverojatno udobna i meka štikla koja prekrasno izgleda na nozi, a osim što predstavlja osebujan modni dodatak, ujedno približava tradicijsku baštinu današnjoj modernoj publici i pokušava tradiciju učiniti suvremenom i istaknuti njenu vrijednost.

shootacchi

"Autohtonost cijelog projekta postignuta je bliskom i uspješnom suradnjom s Hrvatskim seljačko-pjevačkim društvom Sljeme - Šestine iz Zagreba, koje njeguje tradiciju ručnog izrađivanja narodih nošnji podsljemenske zone." - zaključila je Anita. Ime ove štikle/opanka je igra nekoliko pojmova - opanka koji se zove žutaki, zatim engleske riječi za cipelu - shoe, te talijanskog pojma za potpeticu - tacchi. Svakako, riječ je o cool promišljanju spoja tradicije i suvremenosti i njihovoj kombinaciji koja je rezultirala nesvakidašnjim modnim produktom. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.