Nakon zagrebačke pretpremijere filma „The September Issue", o nastanku 2,5 kg teškog rujanskog VOGUE-a iz 2007., u Kinu Europa održana je originalna showroom prezentacija modnih kolekcija za jesen-zimu 09/10 slavnih kuća Emporio Armani i D&G Dolce & Gabbana

emporio armani, dolce and gabbana, jesen, zima, 2009

U decentnom galerističkom konceptu uz lounge glazbu, pod dojmom dokumentarca R. J. Cutlera o nastanku najdebljeg broja VOGUE-a u modnoj povijesti, modne kuće Emporio Armani i D&G predstavile su po sedam modela iz svojih najnovijih kolekcija koje su upravo stigle u njihove zagrebačke dućane. Showroom je održan u sklopu „Noći modnih premijera", u organizaciji modnog portala Fashion.hr i magazina Gala Style.

Za svoju liniju Emporio Armani, veliki Giorgio Armani uspješno je kombinirao vječnu klasiku s mladenačkim odmakom koji se prije svega demonstrira putem „french chic" stylinga i precizno drapiranih detalja. Za tekuću jesen-zimu Armani nastavlja interpretirati toliko omiljene jakne i kapute koji u kolekciji egzistiraju od jutra do mraka. Originalne ideje, bogata tekstura i mnoštvo detalja čine svaki komad iz kolekcije individualnim i posebnim.

Domenico Dolce i Stefano Gabbana maštovito su zamislili svoju opernu kolekciju s vrlo urbanim modnim promišljanjem. Vojničke, ali i ženstvene jakne i traperice, izvrsno se nadovezuju na poetične haljine puf forme koje su spojene s jednostavim pamučnim majicama upotpunjenim print likom operne dive Marie Callas. Unutar D&G svijeta za jesen-zimu vješto su isprepleteni mladenački, glamurozni i snažni motivi.

dolce and gabbana, jesen zima, 2009

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.