Nakon što je svojim kolekcijama pokorio Berlin i Peking te osvojio niz međunarodno priznatih modnih nagrada, mladi hrvatski dizajner Igor Galaš sprema se za putovanje na daleki Novi Zeland, gdje će od 8. do 14. ožujka sudjelovati na međunarodnom natjecanju iD DUNEDIN EMERGING DESIGNER AWARDS

igor galasIgor Galaš s ponosom nosi titulu jednog od najnagrađivanijih mladih dizajnera u povijesti domaće modne scene. U posljednje dvije godine Galaš je sudjelovao na eminentnim svjetskim modnim natjecanjima među kojima se najviše ističe CREATEUROPE u Berlinu i HEMPEL AWARD u Pekingu.

Vrhunac njegova uspjeha predstavljaju medalje i certifikati osvojeni na HEMPEL AWARDU, gdje je Igor Galaš izabran među trideset finalista u konkurenciji od čak deset tisuća prijava iz 23 zemlje svijeta. Stručno povjerenstvo, u kojem su sjedili profesori legendarnog Bunka Fashion Collegea iz Japana koji su pohađali Kenzo Takada i Yohji Yamamoto, nagradilo je Igora Galaš prošle godine s čak tri nagrade: zlatna medalja za najbolji modni crtež, brončana medalja za najbolju kolekciju te posebna nagrada Republici Hrvatskoj i mladom dizajneru za prvo sudjelovanje na HEMPEL AWARD natjecanju. 

Nakon što su ga u Kini upoznali s iD DUNEDIN natjecanjem na Novom Zelandu, Igor se aplicirao strogom povjerenstvu s mapom svojih radova te je ubrzo pozvan da se predstavi zajedno s 25 talenata iz svijeta.

Osim Igora Galaša, na natjecanju, koje će se održati od 8. do 14. ožujka, participirat će studenti najmoćnijih modnih škola kao što su londonski Saint Martins College of Art and Design i The Royal College of Art.

iD DUNEDIN - EMERGING DESIGNER AWARD natjecanje osnovano je 2000. godine i postalo je poznato po njegovanju supkulturalnih tenedncija među novom generacijom dizajnera. Ne treba iznenaditi što je ove godine njihova posebna gošća ikona britanske modne scene, Zandra Rhodes. 

"Uzbuđen sam zbog poziva koji sam dobio, ali također i zbog činjenice što mi taj dio svijeta predstavlja potpuno nepoznanicu. Što se tiče kolekcije, predstavit ću pet kompletnih modela u kojima je naglasak na tretiranju vune i (anti)kontroli volumena. Nakon Novog Zelanda ću u Zagrebu predstaviti svoju kolekciju na DOVE FASHION.HR-u čija mi organizacija od samog početka pruža najveću potporu.", izjavio je Igor Galaš.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.