Nema te modne sezone koja prođe bez traperica. Ove godine traper je ponovno na tronu, a s proljećem ćete figuru pokazati bez dugih kaputa i pernatih jakni. Odaberite stoga idealan kroj traperica koji najbolje odgovara vašoj figuri

idealan kroj trapericaŠiroki bokovi

Za one koje imaju malo šire bokove najbolje su traperice ravnog kroja, zaobljene u dijelu zdjelice i sa standardnim strukom (ni preniskim ni previsokim), poput klasičnih Levisica kakve je nosila Marylin Monroe. Klasične su, ali vječne, ako ih se zna dobro kombinirati. 

Figura bez struka s uskim bokovima

Želite li naglasiti struk, treba izabrati traperice s četvrtastim krojem u dijelu zdjelice koje nisko padaju na bokove i koje imaju široke nogavice.  

Plosnata guza

I u tom slučaju valja izabrati traperice s niskim strukom, s četvrtastim krojem u dijelu zdjelice i širokih nogavica. One od vas koje baš silno žele šiljasti model, trebaju birati kroj s užim nogavicama od koljena prema gležnju, četvrtaste u dijelu zdjelice i s niskim džepovima. To je neophodno. 

Obla guza

Istaknite obline - nosite model koji seže do pupka ili niski model, svakako uzak i s elastinom tako da se stražnjica prirodno zaobli u trapericama. Nemojte birati suviše kruti materijal, već radije optirajte za meke traperice. Vama pašu sve vrste nogavica - i ravne i uske i trapez. 

Kratke noge

Ako želite vizualno produžiti noge, svakako nosite dugačak trapez kroj na visoke potpetice (i do 10 cm). Traperice neka vam padaju gotovo do poda, a iz njih neka viri samo vrh cipela. Nemojte ih nositi na niske cipele. Trapez kroj traperica istanjuje figuru produžujući noge. 

Duge noge

Želimo li naglasiti duge noge, treba izabrati traperice uskog kroja, uz tijelo, ili izabrati ravan kroj traperica koje su pripijene uz bokove i dobro namještene na stražnjici. Obujam struka mora biti širok i mora se nositi nisko.

Trbuščić

U tom slučaju valja odabrati traperice s visokim strukom koje će sakriti trbuščić. Ili ih treba prekriti nekom širom kratkom haljinom ili tunikom. U tom slučaju treba naročito paziti na pad hlača preko cipela.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.