Bez obzira koliko bili cool i neskloni mnogim nostalgičnim i sentimenatlnim znacima pažnje, šarena razglednica u poštanskom sandučiću ne ostavlja ravnodušnim niti najhladnijeg tehno freaka. Kako je retro već obilježio glazbu i modu, svoj pečat sve više daje i našem stilu putovanja

plaza_palme_razglednicaNebo prenaglašenih boja, iskričavo zelenilo i more koje svjetluca jače od dragog kamenja, nerijetko su slike koje ukrašavaju razglednice iz najrazličitijih dijelova svijeta te mjestašca i gradova duž naše obale.

Ne razmišljajući o kolorističkim filterima i photoshopu koji se u oslikavanju takve idile nemilosrdno koriste, i oslobađajući svoj kičasti crvić kojeg svi imamo, teško je odoljeti šarenim podsjetnicima godišnjeg odmora.

No, na žalost tradicija slanja razglednica sve se više gubi jer e-mail iz obližnjeg klimatiziranog internet cafea je naizgled toliko jednostavniji od kupovine šarenih kartončića, poštanskih markica i pronalaženja poštanskog sandučića.

Kada ćete na ovogodišnjem ljetovanju kupovati štivo za lješkarenje u hladu, obratite pažnju na vrtuljak sa sjajnim kartončićima koji samo čekaju da ih ispunite detaljnim opisom jučer uočenog lokalnog zavodnika, tek ispisanim poljupcem ili velikim slanim pozdravom.

Svoje ćete prijatelje i najbliskije razveseliti, jer će nakon dugo vremena uz račune i letke za novu kemijsku čistionicu u kvartu, dobiti i djelić morske atmosfere osvježen vašim dobrim raspoloženjem godišnjeg odmora.

Vi ćete si s druge strane priuštiti jedinstveno turističko iskustvo ispijanja kave i pisanja razglednica iz lokalnog kafića blizu vaše omiljene plaže.

 

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.