Iz godine u godinu, Dubrovnik se pozicionira kao omiljena turistička destinacija gostiju željnih kombinacije prirodnih ljepota, povijesnih znamenitosti, dobrog provoda i vrhunske gastronomije. Svaki korak otkriva nove priče, a između istraživanja povijesnih znamenitosti i kupanja na nekim od najljepših plaža, turisti uživaju i raznovrsnim kulinarskim specijalitetima.

dubrovnik konoba veranda

Dubrovnik je mjesto gdje se tradicionalni okusi Mediterana spajaju s modernim kulinarskim trendovima, a konoba Veranda svakako je nezaobilazna adresa na gastro-turi jugom Hrvatske. Smještena na šetnici u Orašcu, ova obiteljska konoba poziva na otkrivanje autentičnih okusa domaće kuhinje i uživanje u prekrasnom ambijentu.

Obitelj je u srži vizije konobe Veranda: ljubav prema hrani prenosi se s generacije na generaciju pa svaki gost može očekivati jedinstveno gastronomsko iskustvo. Veranda je duboko povezana s tradicijom ne samo Dubrovnika, nego i Hercegovine, što se ogleda i u ponudi specijaliteta. Na jelovniku se tako nalaze jela poput tradicionalne pašticade, fuža s kozicama i svježim tartufima te uštipci s kajmakom i žabama, što je jednako privlačno i lokalcima i turistima u potrazi za tradicionalnim okusima s modernim prizvukom. Svaki okus nosi priču koja se pamti i dijeli pa tako njihov moto “We serve memories”, nije samo slogan kojim se vode, već njihov način života jer žele da se svakim zalogajem stvore nova prijateljstva i dragocjeni trenuci s gostima.

dubrovnik konoba veranda

dubrovnik konoba veranda

– Naša ponuda temelji se na specijalitetima cijele Hrvatske i naše rodne Hercegovine. Domaća hrana, domaća vina, domaća atmosfera; to je ono što možemo ponuditi našim gostima. Želimo im servirati hranu koja će ih podsjetiti na djetinjstvo, mirisom i okusom. Želimo služiti uspomene, osjećaj ugode i osmijeh na licu. – poručili su.

Kada se govori o konobi, posebno je vrijedno istaknuti humanitarnu akciju “24 sata brz kompromisa” koja se proteklih godina održava u Verandi. Riječ je o inicijativi u sklopu kojeg se u u Verandi kuha točno 24 sata, pripremaju se razne tradicionalne delicije, a gosti ne plaćaju hranu i piće, već se novac donira za dječji odjel Opće bolnice Dubrovnik. Za obitelji Andrić i Škrobo koji stoje iza ove konobe velikog srca - ta je akcija postala veća od svih drugih proslava jer čak ni za rođendane ne dobiju toliko ljubavi, zagrljala i podrške. Humanitarna inicijativa ne samo da dodatno osnažuje njihovu povezanost sa zajednicom, već svjedoči posvećenosti obitelji prema humanitarnim vrijednostima.

dubrovnik konoba veranda

dubrovnik konoba veranda

Uz nezaboravne okuse, obiteljsku priču i tradiciju te humanost, konoba Veranda postaje nezaobilazna stanica na putovanju u Dubrovnik.

Sve dodatne informacije o Verandi i njihovim neodoljivim jelima potražite na Facebooku i Instagramu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.