Postoje dokazi da boravak u blizini vode pomaže u smanjenju stresa, tjeskobe, što dovodi do zdravijeg i opuštenijeg načina života, a kada krenete na izlet brodom, uvijek imate priliku doživjeti i naučiti nešto novo, nikada nije isto jer priroda se mijenja i hrani nas svojom ljepotom. Pobjegnite iz gradske gužve i doživite prirodu iz druge perspektive, one riječne   

zitna ladja kupa

Priroda je uvijek odličan odabir, a izlet brodom jednostavno je melem za dušu. Osjećaj mira i spokoja  dok se lagano ljuljuškate na valovima je neprocjenjiv. Ujedno je i intenzivno za sva osjetila. Zabavno. Nezaboravno. Ne postoji baš ništa poput otkrivanja novih mjesta pa zašto ne biste već ovaj vikend posjetili Karlovac, povijesni lađarski grad i zaplovili Kupom u Žitnoj lađi? Kupa vas poziva da je upoznate, da osjetite njezinu snagu i moć. Poziva vas da čujete zvuk njezine tišine. Bolje razloge za odlazak na plovidbu ne trebate tražiti.

zitna ladja kupa

Žitna lađa je autentična drvena lađa, kakva je i u  19. stoljeću plovila Kupom, a nudi jedinstvenu europsku avanturu. Lađari će vas pričom odvesti u vrijeme turskih napada, u daleka sjećanja na život uz Kupu te objasniti kako se u prošlosti prevozilo žito. Postoji i legenda o sirenama koja cijelom doživljaju daje bajkovitu notu, kao i lokacija mističnog potopljenog broda, a najmlađi putnici moći će preuzeti kormilo i biti barem na kratko kapetani.

zitna ladja kupa

Više informacija o plovidbi Žitne lađe potražite na stranici aurora-colapis.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.