Oči su ogledalo duše, no često mogu izgledati umorno. A što se više smiješimo, to se više bora pojavljuje na površini kože, zbog čega djelujemo još iscrpljenije i, u konačnici, starije. Retinol je dokazani sveti gral u borbi protiv tih bora. Ali može i nadražiti kožu osobito osjetljivo područje oko očiju. A što kad biste mogli, bez ikakve nelagode, na području oko očiju iskoristiti ovaj zlatni standard sastojaka protiv pojave znakova starenja na koži?

biotherm blue pro retinol za podrucje oko ociju

Koža oko očiju je osjetljiva. Dva do pet puta tanja je od kože na ostalim dijelovima tijela. Budući da dnevno trepnemo do 10.000 puta, pri čemu je angažirano određenih 14 mišića, koža oko očiju gotovo je neprekidno u pokretu. S vremenom se kvaliteta arhitekture kože pogoršava zbog kumulativnih učinaka kronološkog starenja i čimbenika okoliša, od kojih je najštetnije sunce. Između 20. i 30. godine života doživljavamo privremene znakove poput dehidracije, umora, podočnjaka i otečenosti ispod očiju.

Oko 40. godine života koža vjeđa već je malo otečena zbog ponavljajućih pokreta kružnog mišića vjeđe. Male izražajne bore također se pojavljuju u kutovima očiju. U 50-im se godinama donji kapak mijenja jer se formira višak kože koji se spaja sa skupinom masnih stanica i uzrokuje otečenost ispod očiju.

biotherm blue pro retinol za podrucje oko ociju

Oko 60. godine bore se produbljuju, gornji kapci postaju još teži, a završetak obrva opada, gotovo zatvarajući oči. Udubljene sljepoočnice uz donje kapke i otečenost mogu odavati dojam izrazitog umora, a spuštanje mekog tkiva s vrha jagodičnih kostiju naglašava podočnjake.

Istraživanje je pokazalo kako su tri glavna problema Europljanki spušteni kapci, podočnjaci i bore. Retinol je dokazano sveti gral u borbi protiv tih bora. Ali on može i nadražiti kožu, osobito osjetljivo područje oko očiju. A što kad biste mogli, bez ikakve nelagode, na području oko očiju iskoristiti ovaj zlatni standard sastojaka protiv pojave znakova starenja na koži?

biotherm blue pro retinol za podrucje oko ociju

Pokrenut pionirskom tehnologijom bioznanosti, Biotherm pruža rješenje predstavljanjem revolucionarne kreme za područje oko očiju Blue Pro-Retinol. U njoj je Biothermov jedinstveni regenerirajući sastojak Life Plankton kombiniran s Pro-Retinolom, posebnim oblikom retinola koji je savršeno prilagođen nježnom području oko očiju.

Blue Pro-Retinol, nova krema za područje oko očiju koju su odobrili dermatolozi, pruža maksimalnu učinkovitost i sigurnost s formulom izrađenom po mjeri za kožu oko očiju. Nježna, ali iznimno moćna i ispitana za djelovanje ispod šminke.

biotherm blue pro retinol za podrucje oko ociju

Predstavljajući inovaciju u području bioznanosti, Biotherm otkrićem da regenerirajući Life Plankton pojačava djelovanje Pro-Retinola potvrđuje da je već 71 godinu na čelu izvrsnosti kad je riječ o njezi kože. Ispitivanja in-vitro provedena na šest bioloških markera uključenih u kvalitetu kože pokazuju da se učinkovitost Pro-Retinola množi s 1,5 puta kad se poveže sa savršenom dozom Life Planktona.

Nadalje, Life Plankton pokazuje sinergistički učinak s kofeinom na NAD-om (nikotinamid adenin dinukleotid), prirodnom molekulom koja se nalazi u našim stanicama, a koja je odgovorna za popravak DNK-a, staničnu prehranu te opskrbu stanica energijom. Stanice kojima nedostaje energije umiru, uzrokujući vidljive znakove starenja, poput linija, bora i opuštenosti kože. Sinergija znači da je njihov kombinirani učinak bolji nego da se njihova svojstva dodaju zasebno. Jednostavnim riječima, to znači da je 1 + 1 > 2.

biotherm blue pro retinol za podrucje oko ociju

Krema Blue Pro-Retinol pruža učinkovit tretman protiv pojave znakova starenja na koži koji je primjeren za oči i koji su odobrili oftalmolozi. Kod 95% žena smanjile su se bore oko očiju, 96% žena slaže se da je kompatibilan sa šminkom, 94% žena slaže se da je ugodan osjećaj na koži oko očiju. Formula također poštuje 'Plave obveze' brenda Biotherm te je veganska, 99% biorazgradiva i 95% prirodnog podrijetla.

Kremu za područje oko očiju Blue Pro-Retinol možete integrirati u svoju redovnu rutinu njege kože, i za vaš dnevni i za noćni režim, nakon uobičajenog seruma ili omiljene kreme Blue Pro-Retinol Multi-Correct i prije sredstva za zaštitu od sunca.

Nanošenje kreme za područje oko očiju Blue Pro-Retinol

1. Prstenjacima utapkajte količinu veličine zrna oko područja svakog oka.
2. Nježno utapkajte formulu po cijelom području oko očiju kako biste smanjili otečenost i potaknuli protok krvi.
3. Za podizanje i glatkoću umasirajte proizvod pokretima nalik na dizanje valova.

Kremu za područje oko očiju Blue Pro-Retinol možete integrirati u svoju redovnu rutinu njege kože, i za vaš dnevni i za noćni režim, nakon uobičajenog seruma ili omiljene kreme Blue Pro-Retinol Multi-Correct i prije sredstva za zaštitu od sunca.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.