Zanimljivo je da se koža, kao najveći organ tijela, neprestano obnavlja i ljušti. Novonastale stanice kože su stalno u diobi i potiskuju one iz dubljih slojeva pa na samu površinu uvijek dolazi sloj mrtvih, pločastih stanica, koji se ljušti i otpada. U tom procesu važno je ponekad potpomognuti ljuštenje vanjskim djelovanjem, a kako bi se mlada i zdrava koža što lakše obnavljala

olival carobni piling gel

Tri čitateljice koje na poklon dobivaju očaravjuće piling gelove za tijelo s potpisom hrvatske tvrtke Olival, su:

JANJA ANIčIć DUKIć, ZAGREB

MARIJANA LIBL, VALPOVO

SNEžANA TOMIć, BRšADIN


Piling za lice se lako primjenjuje: nekoliko minuta masaže i lice će zablistati. No kada se radi o tijelu, tu je nešto veća površina, koža značajnije deblja i zahtjeva čvršću masažu. Vrlo je praktično koristiti piling gelove za tuširanje s dispergiranim piling zrncima koja uz blagu masažu kružnim pokretima, pomažu ljuštenju odumrlih stanica s površine kože. Malo snažniji piling efekt imaju gušći proizvodi u obliku krema s većom koncentracijom piling čestica. Vrlo snažan i djelotvoran piling za tijelo je šećerni piling. Sadrži zrnca šećera u uljnoj podlozi, lako se primjenjuje, dobro ispire i učinak piliranja jači je nego kod gela.

Pilinge ne treba koristiti prečesto: za lice bi bila dovoljna upotreba jednom tjedno dok tijelo možemo pilirati i češće, pogotovo ako se radi o blagom pilingu u obliku gela za tuširanje koji se mogu koristiti i svakodnevno. Ne smijemo zaboraviti da se nakon pilinga moraju koristiti hranjive i bogate kreme ili maske za kožu da ne bi došlo do kontra efekta i pretjeranog isušivanja kože, pogotovo kod osjetljive ili suhe kože.

Svatko tko zna što je piling i koristi ga povremeno, zna da koža lica i tijela zablista nakon upotrebe, da je glatka i meka na dodir i da redovita upotreba značajno i dugoročno poboljšava strukturu kože.

Čarobni piling gel iz Olivala sadrži zrnca koštice marelice i masline za lagani piling i skidanje odumrlih stanica kože. Prigodan je za svakodnevnu njegu uz dodatno poticanje regeneracije kože te produljeni mladenački tonus i izgled. Blagog je i ugodnog mirisa i teksture, lako se ispire, a nježna pjena ne peče oči. Baza gela je prirodni tenzid bez SLS-a koji ne isušuje kožu, a emolijentni biolipidi hidratiziraju nakon čega koža postaje meka i glatka. Još jedna uspješnica iz Olivala koja je svojim sastavom u skladu sa zahtjevima „zelene kemije“ i ne utječe na otpadne vode te ne zagađuje okoliš. Čarobni piling gel može se koristiti za pranje lica i tijela.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.