Nekoliko godina sam bez prestanka nosila ekstenzije trepavica, prije svega zato jer mi je to štedilo vrijeme. No odlučila sam ih skinuti i prestati koristiti... Kako sam obnovila i njegovala trepavice nakon toga - vrlo jednostavno!

lux factor serum za rast trepavica

Da budem potpuno precizna - nosila sam ekstenzije trepavica 3 godine, bez prestanka i bez pauze - redovito sam svaka 3 tjedna išla na obnavljanje i bila sam prilično zadovoljna. Prije nekih mjesec dana odlučila sam ih skinuti i prestati nositi. Ne mogu reći da su mi osobito uništile trepavice ili da sam imala loših iskustava - moj razlog za skidanje je puno prozaičniji - zaželjela sam se maskare - toliko je toga novoga došlo na tržište da sam naprosto morala isprobati sve te nove maskare, posebno u bojama.

Dok sam imala ekstenzije, njegovala sam trepavice pomoću Lux-Factor Eyelash seruma i zato mislim da mi se nisu jako oštetile. Jer kad sam razgovarala s drugim ženama koje su tako dugo kao ja, bez pauze, nosile ekstenzije, gotovo sve su nakon njihovog skidanja imale jako male, rijetke i zakržljale trepavice. Moje su bile sasvim solidne, ali ne baš onakve kao prije.

lux factor serum za rast trepavica

Čim sam ih skinula počela sam ponovno, vrlo redovito i štreberski, nanositi serum za rast trepavica Lux-Factor Eyelash (već sam vam pisala o njemu i možete ga naći među mojim recenzijama). Svako jutro nakon jutarnje rutine njege lica i svako večer nakon čišćenja i njege, nanosim serum - u tankom sloju ga apliciram pomoću kistića na sam korijen trepavica, po cijeloj dužini kapka. Kao što ćete vidjeti na slici, moje su trepavice u odličnom stanju, guste, duge i sa solidnim volumenom. Kada sam skinula ekstenzije bile su kraće (ne mogu reći rjeđe) i vrlo brzo su toliko narasle da mi, kad spustim glavu i pogledam prema gore, trepavice dodiruju liniju obrva. Ne pretjerujem. Svi koji me poznaju i uživo neprestano me ispituju što stavljam na trepavice.

U svakom slučaju, Lux-Factor Eyelash serum je jedan od mojih najdražih proizvoda i preporučujem ga svim prijateljicama i svima vama koje želite oporaviti svoje trepavice nakon ekstenzija ili bez obzira na ekstenzije - njegovati trepavice, održavati njihovu dužinu, gustoću, uvijenost i tamniju nijansu.

lux factor serum za rast trepavica

Inače, imam jako osjetljive oči, nosim leće, puno radim za računalom i puno gledam u mobitel i jako jako pazim što nanosim na oči i oko očiju. Ovaj proizvod kod mene nikada nije izazvao nikakvu lošu reakciju. Naravno, nanosim ga na čisto lice (kapke s kojih je skinuta sva šminka), te nakon što izvadim leće. 

Serum dolazi u novoj redizajniranoj kutijici, koja je puno ljepša i luksuznija nego ona prijašnja, u pakiranju s vrlo finim, tankim uskim aplikatorom nalik kistiću. Nema miris, a tekstura mu je lagana i prozirna – nešto između tekućine i gela. Kistić je precizan kako biste malu količinu seruma mogli nanijeti uz korijen trepavica.

lux factor serum za rast trepavica

Rezultat – doista je nevjerojatan i još se daleko bolje vidi na prirodnim trepavicama nego na ekstenzijama. Ne mogu reći da su moje trepavice inače kratke ili rijetke, ali nakon korištenja ovog seruma (već nakon 14 dana), trepavice doslovce počnu rasti kao "lude". Znači nećete samo "možda" primijetiti da su malo duže. Neće vam se samo "učiniti" malo dužima. To raste naočigled i vrlo je vidljivo. Svakako, svima vama koje želite obnoviti trepavice ili ih redovito njegovati kako bi bile guste i duge, preporučam ovaj serum. Meni je on jedan od najdražih proizvoda jer su mi oči najdraži dio lica za šminkanje i volim duge lutkaste trepavice.

Sastojci: dinitrijev fosfat, celulozna guma, natrijev klorid, limunska kiselina, destilirana voda i benzalkonijev klorid.

Osobna napomena: od sastojaka ću komentirati benzalkonijev klorid – aktivni dezinfekt širokog spektra djelovanja, koji se u određenim malim postocima nalazi kod pojedinih kapi za oči, nos ili uho, koji čuva preparat, ali i tkivo od djelovanja mirkoorganizama. Može dovesti do iritacija pa se u posljednje vrijeme počinje zamjenjivati drugim tvarima.

(Op.a) - ja nisam stručnjak, dermatolog ili kemičar, samo prenosim svoje osobno iskustvo.

Cijena: 399 kn; dostupno preko: Lux-Factor serum za rast trepavica

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.