Set Afirmacijske kartice: Svjestan i opušten porod Une Pašić Gregović rađen je s ljubavlju nakon osobnog iskustva poroda, u kojem su pozitivne afirmacije igrale važnu ulogu, te kroz nekoliko godina predanog rada s predivnim rodiljama. Svaka od 28 kartica pomno je osmišljena, što kroz snažne riječi afirmacije, a što kroz jedinstvene, tople i čarobne ilustracije Ane Tevšić Nauković

una pasic gregovic afirmacijske karte

Una Pašić Gregović je doula, laktacijska savjetnica, edukatorica, izdala je e-knjigu o dojenju "Doulina knjižica o dojenju" s dragocjenim savjetima za nove mame, piše blog koji je vizualno i sadržajno čaroban... Una je i osmislila i divne afirmacijske kartice za trudnice, a sada je otišla korak dalje. Predstavljamo vam afirmacijske kartice za svjestan i opušten porod, savršen dar sebi ili bliskim trudnicama u ovo blagdansko vrijeme. 

una pasic gregovic afirmacijske karte

"Početkom godine poželjela sam osmisliti svoj prvi 'fizički' proizvod, koji bi nastao iz osobnog iskustva trudnoće, kao i mog rada kao doule. Tako se rodila ideja o pozitivnim afirmacijskim karticama za trudnoću. Nakon predivne suradnje s ilustratoricom Anom Tevšić Nauković te čak dvije rasprodane zalihe kartica pod nazivom “Svjesna i Opuštena Trudnoća”, odlučile smo se na sljedeći korak", kaže Una Pašić Gregović i dodaje da se pozitivne afirmacije kao priprema za porod, kao i tijekom poroda, već dugo upotrebljavaju kako bi majku osnažile u opuštenom, mirnom i sigurnom okruženju koje je iznimno bitno za sam porod i prije njega.

una pasic gregovic afirmacijske karte

"Znamo da je za pokretanje poroda, održavanje trudova te lakši izgon i bolje iskustvo potrebno da mama luči dovoljne razine oksitocina. Oksitocin je jedan prekrasan hormon koji se često i naziva hormonom ljubavi i maženja. Osim što pokreće trudove i sam porod (te ga i održava), pomaže u nošenju s trudovima i cjelokupnim iskustvom, pa se zato i ponekad zove i hormonom poroda. To zapravo znači da nam je na tjelesnoj, emocionalnoj i duševnoj razini zaista u porodu potrebno da se osjećamo mirno, sigurno u sebe i povezano s vlastitim tijelom, sve to da bismo mogli uroniti u taj osjećaj i dopustiti oksitocinu da nas preplavi", objašnjava Una, nastavljajući kako su povjerenje u svoje tijelo i u svoju bebu, u svoju snagu te sam čin poroda, kao i vizualizacije koje opuštaju i pomažu nam da se povežemo sa svojim tijelom i podražajima koje doživljava, iznimno bitni. Dio su prakse i alata koji se koriste u pripremama za porod već stoljećima (ako ne i tisućljećima), a temelji su i popularne pripreme za porod koju se naziva "hypnobirthing".

una pasic gregovic afirmacijske karte

Želeći to dovesti na jednu novu razinu, praktičnim alatom koji ne samo da je jednostavan za korištenje, nego i estetski topao i pun podrške, Una je u ponovnoj suradnji s Anom stvoril novi set afirmacijskih kartica "Svjestan i Opušten Porod". Ovaj set afirmacijskih kartica rađen je s ljubavlju nakon osobnog iskustva poroda u kojem su pozitivne afirmacije igrale važnu ulogu te kroz nekoliko godina predanog rada s predivnim rodiljama. 

una pasic gregovic afirmacijske karte

Svaka od 28 kartica pomno je osmišljena, što kroz same snažne riječi afirmacije, a što kroz jedinstvene, tople i čarobne ilustracije koje ih obogaćuju. Sve su kartice dvostrane i dvojezične te se mogu koristiti na nekoliko načina, ovisno o tome što ženi najviše odgovara. Može ih koristiti kao pripremu za porod ili pak tijekom samog poroda kao motivaciju i inspiraciju kroz taj predivni proces. Zbog svog pomno prilagođenog oblika i veličine, može ih ponijeti sa sobom u rodilište i/ili njima ukrasiti svoj motivacijski kutak kod kuće. Kartice su tople, s posebno odabranom paletom boja te jednostavnim, prirodnim i apstraktnim ilustracijama koje potiču vizualizaciju i osobno poimanje poroda. 

una pasic gregovic afirmacijske karte

Ovaj set afirmacijskih kartica za porod osmišljen je tako da se može koristiti samostalno, ali i u kombinaciji sa setom afirmacijskih kartica za trudnoću jer su posebno osmišljene i izrađene tako da se ne preklapaju, ali da su i dalje, što vizualno, što sadržajno, povezane i setovi se međusobno nadopunjuju. Kako god ih odlučili upotrijebiti, uzimate li ih za sebe ili kao poklon budućoj mami, sigurni smo da će svakome tko ih koristi olakšati porod, izmamiti osmijeh i podići pozitivnu energiju.

una pasic gregovic afirmacijske karte

Za kupovinu kartica trenutno su otvorene prednarudžbe na web shopu jer je broj paketa ograničen!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.