Goodreads je roman 'Mali požari posvuda' proglasio najboljom knjigom 2017. godine. Roman će dobiti TV ekranizaciju, i to po uzoru na seriju 'Big Little Lies'

mali pozari posvuda

U Shaker Heightsu, mirnom, bogatom predgrađu Clevelanda, sve je brižno isplanirano – od tlocrta vijugavih ulica do boja kuća i budućeg uspjeha njegovih stanovnika. Duh grada nitko ne utjelovljuje bolje od Elene Richardson, kojoj je igranje po pravilima nit vodilja u životu. Sve je savršeno dok u taj idilični mjehur od sapunice ne dođe tajanstvena umjetnica i samohrana majka Mia Warren s kćeri Pearl, tinejdžericom, i unajmi kuću od Richardsonovih. Mia i Pearl brzo će postati više od podstanarki: ni jedno od četvero djece Richardsona ne može odoljeti tom neobičnom paru majka-kći. Ali Mia sa sobom nosi zagonetnu prošlost i prezir prema pravilima, koji bi tu brižnu zajednicu mogao okrenuti naglavačke.

Kad stari obiteljski prijatelji Richardsona pokušaju posvojiti dijete kineskoga podrijetla, borba za skrbništvo dramatično će podijeliti grad – i staviti Miju i Elenu na suprotstavljene strane. Sumnjajući u Miju i njezine motive, Elena je odlučna otkriti tajne Mijine prošlosti. Ali zbog te opsesije platit će neočekivanu, strašnu cijenu.

O autoru:  Celeste Ng autorica je dva romana koji su u najkraćem vremenskom periodu osvojili milijune čitatelja kao i brojne nagrade. Nakon što je prema odabiru Goodreadsa, popularne društvene mreže za ljubitelje čitanja, roman Celeste Ng "Mali požari posvuda" uvršten na listu najboljih knjiga iz 2017. godine, za obožavatelje ovog romana stigla je nova poslastica. Jedna od najboljih knjiga u protekloj godini dobit će TV ekranizaciju i to po uzoru na "Big Little Lies" (Male laži), seriju koja je ponovila uspjeh istoimene knjige koju je napisala Liane Moriarty. Ng je do sada samo u Sjedinjenim Američkim Državama svoja oba romana prodala u rekordnih dva milijuna primjeraka.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.