U zagrebačkoj Ilici 74, dizajnerica i kreativka Ana Hrgovčić otvorila je neobičnu prodavaonicu biljaka pod nazivom BILJKE.PLANTS. U shopu se nalazi mnoštvo šarmantnih biljaka kojima niti jedan biljoljubac neće moći odoljeti

plant shop ilica

U vrtnom centru na Ilici 74 nalaze se nevjerojatno jednostavne biljke za održavanje koje će uspjeti svakom početniku u svijetu biljaka. Na policama možete birati među raznim vrstama, tu su biljke za tamne prostore, biljke koje toleriraju suhi zrak i visoke temperature, biljke koje se zalijevaju jednom u 3 mjeseca - biljni terariji, biljke koje žive samo od zraka, ali i egzotični primjerci varijetetnih biljaka koje obožava svaki biljni znalac.

plant shop ilica

Naglasak je ipak na biljnim terarijima - staklenim vrtovima za kojima je luda cijela Hrvatska i koji su apsolutni must have u kolekciji svakog biljkofila!

plant shop ilica

"Velika sam ljubiteljica biofilnog dizajna, zelenih i eko dekoracija te općenito prirode. Među biljkama sam se pronašla prije nekoliko godina, ali moram priznati da mi nije odmah sve išlo od ruke. Iako ih jako volim, na početnu nisam znala kako s njima, često mi nisu uspjevale i izgledale su nekako nesretno. Shvatila da sigurno nisam jedina kojoj se biljke jako jako sviđaju, ali im njega jednostavno ne ide od ruke. Bacila sam se u detaljna istraživanja i izučavanja uzgoja zelenih ljubimaca i shvatila da čak i amaterima poput mene biljke mogu uspjeti. Složila sam opsežnu listu biljaka koje će uspjeti raznim tipovima ljudi i raznim tipovima prostora te odlučila pomoći svima koji su poput mene - zaljubljenici u zelenilo, ali im jednostavno biljke ne idu od ruke", kaže dizajnerica i kreativka Ana Hrgovčić i dodaje kako njezin plant store ima biljne vrstea koje će uspjeti početnicima u biljnom svijetu, dok će biljni znalci i entuzijasti ostati "paf" kad vide kakve sve kreacije nude. 

plant shop ilica

Ako ste u potrazi za onom jednom biljkom koja će i vama uspjeti obavezno posjetite urbanu džunglu u centru Zagreba i oduševite se biljnim terarijima i kokedama stvorenim za ozelenjavanje interijera!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.