Svojim prvim "coming of age" albumom "Svitanje" obojenim zvucima popa Iva Lorens osvrće se na društvo u kojem živimo jednako kao i na očekivanja koje društvo nameće ženama na Balkanu. Upravo su aktivizam, senzibiliziranost na okolinu u kojoj živimo i izvorni pop Ivini ''signature znakovi'' i opisuju sve što živi i u što vjeruje

iva lorens svitanje

Iva Lorens objavila je svoj prvi studijski album "Svitanje" na kojem se nalazi ukupno deset pjesama. Neke od njih poput "Svitanje", "(Hej) nisi više isti", "Zima", "Tenzija", "2 DO 4" tijekom godine objavljene su u kao singlovi. Pjesma "Udarci" vodeći je singl s albuma za kojeg je spot snimio Ivin dugogodišnji prijatelj Marko Kažić, dok režiju potpisuje Iva s redateljicom Mašom Đorđević.

U spotu se pojavljuju prepoznatljive dame regionalne medijske scene; Iva Ilinčić (glumica), Teodora Miljković (influencerica), Ksenija Knežević (bivša članica Hurricane sastava i glazbenica), Iva Parađanin (novinarka), Jelisaveta Miletić (novinarka / menadžerica u kulturi), kao i Irena Mišović, Ivina mama i poznata srpska manekenka. Pjesma "Udarci", kako Iva Lorens sama tvrdi, predstavlja društveno nametnuta očekivanja od žene na Balkanu.

"Ovaj album je moj prvijenac, predstavlja odrastanje, zaljubljenost, društvo u kojem se nalazimo i još mnogo toga, to je album koji sam htjela imati na našoj domaćoj sceni tijekom svog odrastanja", izjavila je Iva Lorens o albumu "Svitanje".

 Iva Lorens je kantautorica koja se krajem 2021. godine pojavila na regionalnoj sceni i sa svoja prva dva singla ubrzo privukla pažnju publike i pozitivne kritike. "Iva Lorens je obećanje jednog novog, ponosnog regionalnog mainstreama", izjavio je Dragan Ambrozić. Mlada pop umjetnica svoje pjesme piše s "ljevorukim pančevačkim boy bandom" Buč Kesidi, producentom Milanom Bjelicom i Petrom Pupićem poznatijem kao Egret. Njena glazba nosi elemente elektro popa, a Ivini nježni vokali ukrašavaju i plutaju kroz njenu glazbu dodajući dubinu cjelokupnim aranžmanima i iskreno napisanim tekstovima.

iva lorens svitanje

Pjesma "Svitanje" ubrzo je postala favorit publike, a čitatelji regionalnog magazina Oblakoder, 2021. su je proglasili pjesmom godine. Početkom ljeta 2022. najavila je suradnju sa svjetskim pop pjevačem Jasonom Derulom koji joj je bio mentor u okviru Tuborg Open kampanje i pomogao da napravi svoj sljedeći singl "2 DO 4" koji se kao i pjesma "Svitanje", nalazi na njenom solo albumu.

Od ukupno deset pjesama na albumu, publika se već upoznala s pet, a preostale će tek osvojiti njihova srca. Album "Svitanje" nalazi se na svim streaming platformama.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.