Glazbenik Rino Petrović predstavlja novi spot i cover/obradu za pjesmu neprežaljenog slavuja Toše Proeskog, Sonce vo tvoite rusi kosi. Zbog suradnje s vinkovačkom glumicom Dunjom Šaran, Rino se sa svojim timom iz Rijeke uputio sve do Vinkovaca, gdje su zajedničkim snagama stvorili emotivnu glazbenu bajku na poznatoj arheološkoj lokaciji Sopot

rino petrovic novi spot tose proeski

Nakon svog predstavljanja širem dijelu javnosti sudjelovanjem u popularnom i uspješnom showu The Voice, glazbenik Rino Petrović je nastavio marljivo raditi i ostavljati svoj trag u glazbi. Predanim radom s puno emocija, Rino gradi glazbenu karijeru paralelno snimajući prerade svojih glazbenih uzora te pišući autorske pjesme koje će također vrlo brzo ugledati svjetlo dana.

rino petrovic novi spot tose proeski

Inspiraciju za obradu Tošine pjesme "Sonce vo tvoite rusi kosi" dobio je krajem svibnja prošle godine pripremajući set makedonskih pjesama za večernji nastup s grupom Venus, čiji je vokal  gotovo sedam godina. Rino priznaje kako je već tada znao da ju želi obraditi na svoj način i odati počast velikom makedonskom glazbeniku. 

rino petrovic novi spot tose proeski

"Najveći problem stvarala mi je činjenica da ne poznajem niti jednu ženu koja ima prirodnu rošastu (crvenu) kosu koja bi oživjela ljubav iz ove prekrasne balade. Planirao sam napisati mali oglas i proširiti ga po društvenim mrežama, a onda mi je krajem siječnja moja djevojka Marina rekla kako poznaje jednu glumicu koja bi bila savršena za tu ulogu. Pokazala mi je njenu fotografiju i ja sam znao – to je to.  Zatim je uslijedilo ono čuveno 'ali' koje nam se toliko puta prikrade u životu, a moja djevojka je nastavila: 'Ona živi u Vinkovcima'. Trenutno sam odlučio: idemo u Vinkovce!"

rino petrovic novi spot tose proeski

Dunja Šaran igrala je jednu od glavnih uloga u nagrađivanoj predstavi Gradskog kazališta Joze Ivakić u Vinkovcima "Tamo gdje tuga spava", a javnost ju je mogla upoznati i kao glumicu pobjedničkog spota Vukovarsko-srijemske županije projekta Moja.hr te u zabavnim formatima emisija Volim Hrvatsku, Kod nas doma…

rino petrovic novi spot tose proeski

Dogovorili su datum snimanja i sa strepnjom pratili promjenjivu vremensku prognozu, znajući kako sve moraju snimiti iz prvog pokušaja tog popodneva jer se iste večeri već vraćaju za Rijeku. 18.3. Rino se ipak sa svojim timom Tino Margan (redatelj i snimatelj), Helenom Brajković (prateći vokal)  i djevojkom Marinom Koprivnikar uputio za Vinkovce. Najveća im je želja publici prenijeti emociju koju su oni osjetili i proživjeli tijekom nastajanja ovoga glazbenog spota.

rino petrovic novi spot tose proeski

"Toliko je iščekivanje prethodilo ovom spotu. Ali od prvog do zadnjeg trenutka vladala je apsolutna harmonija, poštovanje i razumijevanje među nama, iako smo se prvi put sreli uživo na dan snimanja spota. Volio bih da ovaj spot bude iskra nade mladima, ali i svima koji će popratiti našu suradnju, da apsolutno nikad ne prestanu vjerovati u sebe, te tragati za dobrom u sebi i ljudima. Za kraj bih samo dodao kako je i više nego vrijedilo prevaliti taj put u jednom danu zbog Dunje te da smo sada svi bogatiji za jednu divnu suradnju, ali i jedno veliko prijateljstvo koje ćemo sigurno njegovati i čuvati", zaključio je Rino, uz poziv da poslušate pjesmu i pogledate spot i sami zakoračite u osunčani crvenokosi svijet.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.