Hrvatski balonaši i padobranci borave u Dubaiju, gdje na Svjetskim zračnim igrama brane boje Hrvatske među više od 1000 sportaša iz 54 zemlje, koji se natječu u 23 discipline. Helikopteri, avioni, baloni na vrući zrak, zračni brodovi, žiroplani, zmajevi, padobrani itd. dopremljeni su iz cijeloga svijeta, a svi sportaši dočekani su najtoplijom dobrodošlicom

svjetske zracne igre, dubai

Već spektakularnom ceremonijom otvaranja koja je svojom produkcijom bila dostojna Olimpijskih igara, Dubai se pokazao u najboljem svjetlu i dao naslutiti da za organizaciju ovih Igara neće štedjeti ni na čemu. Fantastičnom su priredbom proveli gledatelje kroz povijest ovog pustinjskog naroda, dočarali njihovu ljubav prema avanturi i tradiciju zajedništva koja je temelj samih Emirata. Pokazali su kako se sve te vrijednosti spajaju na ovim Olimpijskim igrama zračnih sportova, jer na njima najhrabriji avanturisti istovremeno odmjeravaju snage te pokazuju neizmjerno poštovanje jedni prema drugima, ali i prema nebu, koje je njihova arena.

svjetske zracne igre, dubai

svjetske zracne igre, dubai

Upravo su baloni na vrući zrak, među kojima i balon Grada Zagreba, pred tisućama gledatelja i kamerama medija iz cijeloga svijeta otvorili ovo događanje kada su 2. prosinca 44 balona preletjela Dubai u znak proslave 44. godišnjice Emirata. Već se tada moglo predvidjeti da će ovaj događaj za balonaše biti uistinu nešto posebno.

svjetske zracne igre, dubai

svjetske zracne igre, dubai

Prizori balona iznad Dubaija doista oduzimaju dah te su velika atrakcija za promatrače – one koji svaki dan u tisućama pune tribine i promatraju uzlijetanja, ali i sve one koji tijekom ovih 12 dana usmjere pogled prema nebu. Plavi Zagreb na plavom nebu Dubaija posebno ih raduje!

svjetske zracne igre, dubai

Boje Hrvatske u Zagreb balonu brane Igor Mikloušić, Bojan Kugler, Ivan Cvirn, Marija Petrić Mikloušić i Iva Šulentić iz Balon kluba Zagreb, a vođa hrvatske delegacije je Dragan "Tom Balon" Mikloušić, hrvatska balonaška legenda. Trenutno naša ekipa zauzima visoko 15. mjesto, a utrke se održavaju dva puta dnevno, svaki dan, osim pauze od dva dana zbog jakog vjetra. Jutros su naš pilot i Zagreb balon ostvarili pobjedu na jednoj od utrka!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.