Veselu atmosferu koja uvijek vlada u restoranu Rodizio do Brasil ovog su tjedna dodatno začinili nastupi dvoje proslavljenih jazz glazbenika iz ove daleke zemlje. Marco Antonio da Costa i Daniela Procopio svojim su laganim zvukom koji spaja jazz i latino ritmove goste uveli u večer za pamćenje

rodisio do brasil

"Za Božić se vraćam natrag u Brazil vidjeti svoju baku koja je jako stara i koju jako volim. Potom ću se na dva tjedna povući u jedno malo mjesto na jugu Brazila, mjesto u kojem mogu povratiti svu svoju energiju ležeći na plaži bez briga. Nakon toga se vraćam u Europu nastupati s Marcom Antoniom u Grazu.'', rekla je pjevačica i kantautorica Daniela Procopio.

Njihov pomalo egzotičan zvuk izvrsno je nadopunio jednako egzotične okuse kojih je bilo u izobilju. Specijalitet restorana po kojem je dobio ime očekivano je izazvao najviše pažnje – rodizio tj. deset vrsta mesa pečenog na tradicionalnom churrasco žaru i posluženo na sabljama koje konobari nose sve dok im ne kažete stop. Blagdane u Brazilu simbolizira bogata trpeza i velik izbor jela te je u skladu s tim bio složen jelovnik - jakobove kapice, losos, jastog, kavijar s avokadom, brojne salate, ananas pečen na žaru, palmito i neizostavni kolačić Brigadeiro. Sve je to samo dio ponude sa buffet bara koji sadrži ponešto za svakoga baš kao što se po običaju u Brazilu jede za Božić.

rodisio do brasil

rodisio do brasil

''U Brazilu svaki Božić spremimo jako puno hrane – cijelu puricu, velike zdjele s prilozima, salatama i voćem. Svi jedu sa buffet stola i to vani – zato što je unutra prevruće'.', rekao je glavni chef restorana Marcelo Antonio Donazzolo. Za nezaboravan doživljaj pobrinule su se i profesionalne samba plesačice originalno zvane "Passistas" koje svaki put uz latino ritmove unesu dašak karnevala i pozitivne energije.

''Hrana je ovdje genijalana! Prvi put sam tu, nisam znala da imamo ovakav fantastičan restoran u Zagrebu. Ugođaj je divan, mislim da ću biti česta gošća. I plesačice su prekrasne, poput dva anđela, nešto što ne vidiš svaki dan.'', oduševljeno je rekla glumica Kristina Krepela.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.