Predstava je inspirirana povijesnim susretom dva bračna para - Tita i Jovanke Broz s najpoznatijim holivudskim glumcima toga doba - Richardom Burtonom i Elizabeth Taylor, 70-ih godina na Brijunima

bilo jednom na brijunima

Legendarne likove pred riječku publiku HKD-a na Sušaku 28.11. donijet će sjajna glumačka ekipa - Milan Marić koji se u regiji proslavio ulogom Tome Zdravkovića u filmu “Toma”, poznati glumački par - Branislav Trifunović i Tihana Lazović koje ste zajedno gledali u seriji “Tajkun” a odvojeno u brojnim kazališnim i televizijskim ostvarenjima, te Sanja Marković, talentirana mlada glumica koju regionalna publika upoznala u ulozi Gordane u filmu “Toma”.

bilo jednom na brijunima

Podaci o samom susretu i zajedničkom vremenu koje su dva popularna para provela zajedno dostupni su kroz vrlo šture pisane i video tragove jugoslavenskih medija, kroz biografske spise o njihovim životima te u vidu kratkih crtica iz dnevnika Richarda Burtona. Svi ovi materijali poslužili su autoru teksta i redatelju Kokanu Mladenoviću kao inspiracija i građa za predstavu koja se, od momenta kada je prvi put odigrana, uvrstila na popis onih za koje se traži karta, pa i izvedba više.

bilo jednom na brijunima

Povod za zajednički trodnevni boravak na Brijunima bilo je snimanje filma „Sutjeska“ u kojem je glavnu ulogu, maršala Tita, tumačio upravo Richard Burton. To je ono što je povijesno i pouzdano poznato. Sve ostalo plod je mašte. Upravo domaštavanje i istraživanje mogućih događaja i odnosa između ove četiri ikone toga vremena prilikom jednog susreta tema je predstave. Puna dramskih i komičnih zapleta, predstava govori i o identitetima, zaslugama i odgovornostima.

bilo jednom na brijunima

Koje sve uloge igraju ovo četvero ljudi? Što znači igrati više uloga u odnosu s različitim ljudima? Koji su to sve naši pojedinačni i kolektivni identiteti, osobni interesi i društvene zasluge? Doznajte u utorak, 28. 11. 2023 u 20.00 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci.

bilo jednom na brijunima

Predstava je nastala u koprodukciji Bitef teatra, Kreativne produkcije Joca Art i Centra za kulturu Svilajnac. Ulaznice su u prodaji putem internetske stranice mojekarte.hr.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.