Ovih vrućih ljetnih dana pronađite svoje osvježenje u srcu Zagreba, u caffe baru Finjak koji je oživio detalje starog zagrebačkog kupališta na Savi - Babinjaka - gdje su se kupale dame pod budnim okom "Savskog Tarzana" Franceka Gospodarića

caffe bar finak ljeto 2018

S kreativnim timom Eventastic studija, ekipa caffe bara Finjak osmislila je kulisu inspiririranu starim zagrebačkim kupalištem Babinjakom, na Savi, gdje je mlade dame na sunčanju čuvao gospodin Francek Gospodarić zvan „Savski Tarzan“, kojem su dame ostavljale poruke i poljupce po osmatračnici. Pojavio se i na naslovnici časopisa Svijet iz 29.7.1933. godine koji je duplericom predstavio širem građanstvu kupališni život na Savi.

caffe bar finak ljeto 2018

"Sve je pocrnjelo, i žensko i muško od sunca: lijepe dame ko Aide, gospoda ko beduini, a djeca ko da su crnačka..." - pisalo se u ilustriranom tjedniku Svijet prije gotovo 90 godina o novootvorenom kupalištu na Savi. Građani su bili ponosni na ljepotu kupališta koje se moglo mjeriti s onima svjetskih destinacija. Cijena kabine bila je 4 dinara, a ormarić 2 dinara za dva sata korištenja. Sunčalo se na nasipu gdje su stajale daske i ležaljke. Posebno ograđen dio koji se nazivao Babinjak bio je namijenjen ženama, a kasnije je postao nudistički.

caffe bar finak ljeto 2018

Priuštite si fjaku i bezbrižne sate u Finjaku, uz omiljeno društvo i najbolja osvježavajuća pića u gradu. Probajte limunadu s đumbirom ili najnoviji Hrvatski Aura gin s ugljenom. Kartajte, pričajte, odmarajte i uživajte.

caffe bar finak ljeto 2018

Nemojte se zaboraviti fotkati na Finjakovoj plaži i ponesite dobre emocije i uspomene uz #ljetoufinjaku.

Vlaška 78

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.