Regionalni ured Njemačke turističke zajednice i njemački veleposlanik Thomas Eberhard Schultze su u rezidenciji veleposlanika priredili Večer njemačke gastronomije i time proslavili ovogodišnju tematsku kampanju Njemačke turističke zajednice „Culinary Germany"

njemacka gastronomija

Vrhunske delicije svojim je umijećem pripremao chef Anes Korjenić iz vrhunskog restorana Steigenberger Graf Zeppelin u Stuttgartu te su poslužena njemačka vina iz raznih vinorodnih područja iz privatnog vinskog podruma veleposlanika Schultzea. Kulinarskom događaju nazočili su brojni uzvanici iz javnog života, a pozdravni govor održali su veleposlanik Thomas Eberhard Schultze i Tijana Đuričić, regionalna menadžerica Njemačke turističke zajednice.

njemacka gastronomija

Njemačka na poziciji broj jedan za turiste iz Hrvatske

Njemačka je sa 56,1 milijun putovanja osmu godinu zaredom, nakon Španjolske, a ispred Francuske druga destinacija po omiljenosti europskih turista. Tijekom 2017. godine Hrvati su u Njemačku ostvarili 1,201,000 putovanja s barem jednim noćenjem. Radi se o porastu od 12% u odnosu na prošlu godinu. Ukupno su ostvarili 9,8 milijuna noćenja što je 35% tržišnog udjela svih putovanja prema inozemstvu i time ponovo stavili Njemačku na poziciju broj jedan za turiste iz Hrvatske.

Statistike pokazuju kako u Njemačku najviše odlaze Zagrepčani (46%), te građani sa obale (30%). Povod putovanja je u 42% odmor, a u 31% posao. Njih 65% svoje putovanje rezervira unaprijed, a prosječna potrošnja našeg putnika u Njemačku iznosi 69 eura po noćenju ili prosječno 558 eura po putovanju (prosječno putovanje traje 8 noći).

njemacka gastronomija

#EnjoyGermanFood

Kampanjom „Culinary Germany“ Njemačka turistička zajednica ima za cilj predstavljanje različitosti svake regije. Uz naglasak na tradiciju njemačkih seoskih područja ističe se i suvremena njemačka kuhinja u urbanim središtima objedinjujući tako kulturne i kulinarske znamenitosti. Njemačka ima bogatu gastronomsku scenu s preko tristo restorana odlikovanih Michelinovom zvjezdicom, brojne ulične festivale, preko šezdeset gastronomskih klubova, kulinarske užitke na neobičnim mjestima poput iglua ili pod vodom, 13 vinskih regija, a ove godine slavi i dvadeset i pet godina slow fooda.U njemačkoj 18,2% posto ukupnog budžeta svakog turista odlazi na gastronomiju, što je ukupno 6,7 milijardi eura godišnje. Dva od deset glavnih razloga zašto turisti posjećuju Njemačku su upravo atmosfera u restoranima i kafićima te bogata sezonska kuhinja.

njemacka gastronomija

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.